Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avancronica rundei decisive din faza grupelor Cupei României

cuparomaniei.frf.ro
cupa romaniei

Începând de marți și până joi se vor stabili echipele calificate în sferturile de finală ale Cupei României, între 6 și 8 decembrie urmând să se joace ultima etapă din faza grupelor, anunță Mediafax.

Înaintea ultimei etape din faza grupelor foarte multe formații au șanse reale de calificare în faza superioară.

Primele două echipe clasate în fiecare din cele 4 grupe se califică în sferturile de finală. Câștigătoarele grupelor vor disputa meciurile din sferturile de finală pe teren propriu, informează frf.ro.

Grupa A

Marți, 6 decembrie, ora 19:00

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Voluntari (Sepsi Arena, Sf. Gheorghe)

ACS Petrolul 52 Ploiești – U Craiova 1948 (Stadion Ilie Oană, Ploiești)

Unirea Slobozia – Dinamo (Stadion Gloria, Buzău)

Toate formațiile au șanse de calificare. Sepsi ajunge în sferturile de finală chiar și printr-o remiză pe teren propriu cu FC Voluntari. Dar un eșec în fața ilfovenilor, cumulat cu o victorie obținută de FCU Craiova la Ploiești înseamnă eliminare pentru covăsneni.

Prin 3 puncte obținute cu Petrolul, U Craiova 1948 și-ar asigura prezența în sferturile de finală. Un rezultat de egalitate are același deznodământ dacă FC Voluntari nu câștigă la Sepsi. Voluntari merge în sferturi dacă învinge la Sepsi, calea cea mai sigură.

Dinamo, Slobozia și Petrolul nu au decât opțiunea victoriei. Dar nu e suficient. Sepsi trebuie să bată pe Voluntari, iar Petrolul pe U Craiova 1948, pentru ca echipele cu doar 1 punct la acest moment să aibă culoar spre calificare.

Putem ajunge ca 4 formații să aibă 4 puncte în lupta pentru locul 2, scenariu în care se aplică criteriile de departaje. Cum se ajunge la egalitate de puncte? U Craiova 1948 pierde cu Petrolul, Voluntari remizează la Sepsi, Dinamo sau Unirea Slobozia câștigă meciul direct.

Grupa B

Joi, 8 decembrie, ora 20:00

FC Botoșani – FCSB (Stadion Municipal, Botoșani)

CS Mioveni – UTA Arad (Stadion Orășenesc, Mioveni)

ACS Oțelul Galați – Gloria Buzău (Stadion Oțelul, Galați)

Doar Gloria Buzău nu mai are șanse de calificare, așadar 4 echipe în luptă totală! Pentru că CS Mioveni e deja calificată, chiar dacă pierde și Botoșani face 6 puncte, fiind la egalitate, argeșenii au victorie în meciul direct.

UTA Arad se califică prin victorie la Mioveni. Poate face asta și prin remiză, dar e nevoie ca Botoșani-FCSB să se termine egal. Dacă FCSB învinge, e egalitate de puncte (5), meciul direct a fost (2-2), așa că se trece la golaverajul general din grupă.

Dacă UTA pierde iar Botoșani-FCSB se termină X, am avea trei formații cu câte 4 puncte pe locul 2. UTA, Botoșani și Oțelul.

FC Botoșani se califică cel mai ușor prin victorie și 1X la Mioveni-UTA. FCSB, doar prin victorie, și eșec UTA la Mioveni sau remiză dar să încheie cu golaveraj general mai bun decât UTA.

GRUPA C

Miercuri, 7 decembrie

CSM Alexandria – CSC Dumbrăvița (Stadion CSS Peco, Alexandria) – ora 14:00

Farul Constanța – CFR Cluj (Teren principal Academia Hagi, Ovidiu) – ora 20:00

“U” Cluj – Rapid București (Cluj Arena, Cluj-Napoca) – ora 20:00

CSM Alexandria și CSC Dumbrăvița nu mai au șanse de calificare, rămân 4 formații în cursa pentru două locuri, dintre care trei cu 4 puncte și una cu 3 puncte.

Dacă și Farul-CFR și U Cluj-Rapid se termină la egalitate, am avea trei formații cu 5 puncte, departajate potrivit criteriilor oficiale prezentate la finalul acestui material.

Rapid e singura echipă care se califică 100% doar printr-o victorie, dintre cele 4 angrenate în miza sferturilor de finală.

GRUPA D

Miercuri, 7 decembrie, ora 17:00

FC Argeș – Universitatea Craiova (Stadion Nicolae Dobrin – Trivale, Ploiești)

AFC Hermannstadt – Chindia Târgoviște (Stadion Gaz Metan, Mediaș)

CS Ocna Mureș – Minaur Baia Mare (Stadion Minaur, Zlatna)

Universitatea Craiova merge 100% în sferturi doar dacă învinge. Dacă remizează iar Ocna Mureș și Hermannstadt câștigă fiecare, oltenii sunt eliminați.

Pentru FC Argeș, Minaur și Chindia, victoria e singura variantă viabilă pentru calificare. Piteștenii, cu 3 puncte, trebuie să evite însă scenariul în care câștigă și Ocna Mureș, și Hermannstadt.

Minaur și Chindia au nevoie de victorii. Ar face 4 puncte fiecare, egalând Ocna Mureș. De-aici încolo însă, intră în joc celelalte rezutate și criteriile de departajare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.