Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avans puternic al forțelor guvernamentale siriene în enclava rebelă Ghouta Orientală. Bombardamentele fără precedent continuă

The News Unlimited
Ghouta Orientala

Forţele guvernamentale siriene au preluat sâmbătă controlul asupra aproximativ 10% din enclava rebelă Ghouta, de lângă Damasc, potrivit organizaţiei neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP preluat de agerpres.

Bombardamentele asupra altor zone din Ghouta au ucis pe parcursul zilei şase civili, printre care un copil, a anunţat aceeaşi organizaţie, citată de DPA. Din 18 februarie, în enclava rebelă şi-au pierdut viaţa peste 600 de civili. Sâmbătă, una din ţintele aviaţiei siriene a fost satul Al-Shayfounyia, care a fost atacat cu rachete, bombe şi butoaie cu explozivi, a făcut cunoscut OSDO. Localitatea a fost ulterior cucerită.

Grupările rebele Failaq al-Rahman şi Jaish al-Islam şi-au unit efectivele pentru a rezista ofensivei terestre a regimului de la Damasc, arată informaţiile primite de organizaţia de monitorizare a conflictului, cu sediul la Londra.

Rusia, aliată a regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a anunţat săptămâna aceasta o încetare a focului în Ghouta timp de cinci ore zilnic. După mai bine de patru ani de asediu şi o campanie de bombardamente intensive asupra enclavei rebele timp de 11 zile, forţele guvernamentale au lansat asaltul în Ghouta la sfârşitul lui februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.