Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avansul afacerilor din industrie a încetinit în octombrie la 3,3%

AP
afaceri plati cu cardul

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în luna octombrie cu 3,3%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm încetinit faţă de luna precedentă, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În septembrie, afacerile din industrie au crescut cu 5,2% faţă de aceeaşi a anului trecut şi cu 12% faţă de luna precedentă, conform News.ro.

În octombrie, cifra de afaceri din industrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, a crescut pe ansamblu cu 3,3%, datorită creşterii înregistrate în industria extractivă (+12%) şi în industria prelucrătoare (+3,1%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,9%), industria bunurilor de uz curent (+6,3%), industria bunurilor intermediare (+4,8%) şi industria bunurilor de capital (+0,9%). Industria energetică a scăzut cu 3,2%.

În perioada ianuarie-octombrie, afacerile din industrie au înregistrat un avans de 5,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2018, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu 2017, a crescut pe ansamblu cu 11,8% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+12%) şi industriei extractive (+6%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.