Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avdiivka este eșecul Rusiei în miniatură(ISW)

avdiivka

Situația din apropierea orașului Avdiivka, câmpul de luptă, ilustrează incapacitatea comandamentului militar rus de a învăța din greșelile trecute, a scris Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) în raportul său de 1 noiembrie.

„Avdiivka este un microcosmos al eșecului general al Statului Major rus de a internaliza și disemina lecțiile învățate de forțele ruse în timpul eforturilor ofensive eșuate anterioare din Ucraina”, au spus analiștii.

ISW a citat atacuri „la fel de catastrofale” ale infanteriei ruse care au implicat vehicule blindate, în special o ofensivă de iarnă în vestul Oblastului Donețk anul trecut. Campania Rusiei împotriva așezării bine fortificate de la Vuhledar a dus la pierderi de echipamente grele și de personal.

Potrivit ISW, forțele ruse au lansat astfel de atacuri în mai multe sectoare ale frontului ucrainean de la începutul războiului total.

Ofensiva actuală de lângă Avdiivka a dus, de asemenea, la pierderi intense în rândul trupelor ruse, semnalând un eșec strategic mai profund.

„Faptul că două grupări de forțe foarte distincte s-au angajat în operațiuni la fel de ineficiente sugerează că comandamentul militar rus se luptă să învețe și să disemineze lecții în teatrul de operații”, a spus ISW.

ISW a remarcat în mod special neglijența șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse Valery Gerasimov, numindu-l „responsabil în ultimă instanță pentru acest eșec”. Analiștii institutului l-au comparat nefavorabil pe Gerasimov cu Valerii Zalujnyi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Analiza războiului făcută de Zalujnyi, publicată într-o rubrică de 1 noiembrie pentru The Economist, a reprezentat o „evaluare atentă și publică” a provocărilor militare ale Ucrainei, spre deosebire de zbuciumul lui Gerasimov, a spus ISW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.