Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Aveam o durere intensă, nu mai puteam să mă deplasez.' Cum s-a rezolvat o accidentare gravă la fotbal

Radu Pop
accidentare fotbal sanador

Meciurile de fotbal pot duce la accidentări, pe care însă jucătorii tind să le neglijeze, sperând că durerea va trece de la sine, fără să-și dea seama că acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. În schimb, adesea pot să apară complicații. Printre cele mai frecvente incidente de acest fel sunt leziunile de menisc și ruptura de ligament încrucișat, care apar din cauza mișcărilor bruște și necontrolate. Ruptura de ligament încrucișat anterior apare când fotbalistul oprește brusc, schimbă direcția, pivotează pe picior, aterizează greșit ori frânează dintr-odată. Iar atunci când cineva suferă și de leziune de menisc, și de ruptură de ligament încrucișat anterior, consultația la ortopedie și traumatologie nu trebuie amânată.

În această situație s-a aflat Mircea, care a suferit un traumatism serios la genunchi în timpul unui meci de fotbal, dar nu s-a dus din timp la medic. Când s-a programat, într-un final, pentru un consult la Dr. Liviu Ojoga, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR, complicațiile apăruseră deja, după cum singur recunoaște: „Aveam o durere intensă la nivelul genunchiului, era imposibil să îndoi genunchiul sau să mișc piciorul, deci nu mai aveam cum să mă deplasez. Despre Dr. Ojoga am aflat de la un prieten, care l-a recomandat drept cel mai bun în rezolvarea problemelor ortopedice. Experiența mea la SANADOR a fost una cât se poate de plăcută, personal medical foarte amabil și prompt la nevoile pacientului”.

După controlul clinic și examenul RMN, Mircea a primit un diagnostic clar, care i-a demonstrat cât de serioasă era de fapt situația sa: leziune de menisc medial și ruptură completă a ligamentului încrucișat anterior. Sigura soluție pentru a reda mobilitatea și stabilitatea genunchiului a fost ligamentoplastia, cu atât mai mult cu cât pacientul era un tânăr activ, care practica sport în mod regulat.

Intervenția chirurgicală s-a efectuat minim invaziv, artroscopic, și a rezolvat atât leziunea de menisc medial, cât și ruptura completă de ligament încrucișat anterior, înlocuit cu un alt ligament, astfel încât genunchiul să-și recapete complet funcționalitatea. După operația încheiată cu succes, Mircea a respectat indicațiile medicului ortoped și a mers timp de 4 luni la ședințe de recuperare medicală, sub îndrumarea unui specialist kinetoterapeut. La scurt timp după finalizarea tratamentului, a reînceput să practice diferite activități sportive, chiar cu mai multă pasiune și încredere ca la început, participând inclusiv la câteva competiții internaționale.

În urma unei accidentări, este foarte importantă reabilitarea și monitorizarea evoluției pacientului, astfel încât rezultatele intervenției să fie de durată și să nu mai apară leziuni. Spitalul Clinic SANADOR asigură toate serviciile necesare pentru diagnosticarea și tratarea unor leziuni musculare sau articulare. Pacienții beneficiază de consultații la medici specializați în ortopedie și traumatologie, de investigații imagistice performante, intervenții chirurgicale complexe și programe personalizate de recuperare medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.