Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Avem nevoie de o armată europeană' - Recomandarea unui fost președinte al Parlamentului European

monitorul apararii
armata serbia

Uniunea Europeană ar trebui să îşi formeze propria armată combinată care ar putea juca un rol în menţinerea păcii şi în prevenirea conflictelor, a declarat ministrul italian de Externe, Antonio Tajani, citat de Mediafax.

Într-un interviu acordat ziarului italian La Stampa, Antonio Tajani a declarat că o cooperare europeană mai strânsă în domeniul apărării este o prioritate pentru partidul Forza Italia pe care îl conduce.

"Dacă vrem să fim apărători ai păcii în lume, avem nevoie de o armată europeană. Iar aceasta este o precondiţie fundamentală pentru a putea avea o politică externă europeană eficientă", a declarat Tajani, fost președinte al Parlamentului European, în interviul publicat duminică, informează Reuters.

"Într-o lume cu actori puternici precum Statele Unite, China, India, Rusia - cu crize din Orientul Mijlociu până în Indo-Pacific - cetăţenii italieni, germani, francezi sau sloveni nu pot fi protejaţi decât de ceva care există deja, şi anume Uniunea Europeană", a adăugat el.

Tajani a mai spus că Uniunea Europeană ar trebui să îşi eficientizeze conducerea şi să aibă o singură preşedinţie, în locul structurii actuale formate dintr-un preşedinte al Consiliului European şi un preşedinte al Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.