Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avem un şi jumătate la dispoziţie să nu fim fraierii Europei

revista presei

Ziarul Financiar:

Confruntată cu riscul de a arunca economia Europei într-un deceniu de  deflaţie şi stagnare economică, Banca Centrală Europeană a lansat joi cel mai mare program de resuscitare a bătrânului continent, printr-o injecţie de 60 de miliarde de euro pe lună din martie 2015 până în septembrie 2016. În total, vor intra în piaţă 1.080 miliarde de euro, sumă care ar trebui să readucă economia europeană pe o creştere mai solidă, pe modelul american, care în primii ani ai crizei a tipărit dolari cât a fost nevoie pentru a stopa intrarea SUA în recesiune... Ce se va întâmpla în România după această injecţie de 1.080 miliarde de euro, de 7 ori cât PIB-ul României şi cum am putea beneficia de acest pachet istoric? 1. Întâi vor intra bani în România, pe curs, titluri de stat şi bursă.În căutarea unor plasamente cu randament mai ridicat, România oferind în acest moment un profit de trei ori mai mare decât în Europa, investitorii vor parca câteva miliarde şi pe piaţa financiară din România... 2. Indirect va intra sânge şi în economia românească, pe export şi în consum intern... Dacă Europa are mai mulţi bani şi creşte, consumul de acolo va atrage exporturi din România - maşini, componente auto, produse alimentare, confecţii, încălţăminte, produse electronice şi chimice etc. Dacă vor urma comenzi mai mari de afară, companiile care operează în România vor avea de lucru şi vor căuta noi oameni sau vor face noi investiţii pentru a satisface cererea. Dacă există o cerere de salariaţi iar oferta este redusă, se vor majora salariile. Acest lucru nu se va întâmpla peste noapte. Dar orice procent în plus se va vedea în consum sau în rata scăderea soldului creditului de la bancă, o variantă proastă pentru economie în ansamblu... România are o nouă şansă de a intra pe un culoar favorabil, dar pentru asta trebuie să muncească, să pună proiecte pe masă. Banii se plimbă încoace şi încolo şi caută oportunităţi. Dacă România, începând de la stat până la companiile private va veni cu aceleaşi promisiuni, fără proiecte de investiţii multianuale (stat), fără planuri de afaceri sustenabile (companiile private), cu menţinerea reticenţei bancherilor pentru finanţare, vom lua doar "praful de pe tobă" din acest program de 1.080 de miliarde de euro. Avem un şi jumătate la dispoziţie să nu fim fraierii Europei.

Evenimentul Zilei:

Dincolo de acuzație, imaginea unui judecător de la CCR aflat la ordinele unui interlop are menirea de a avertiza asupra dezastrului moral în care se află România lui 2015. Momentul de joi e o lovitură mortală dată CCR. Ar fi fost de așteptat ca Tony Greblă să-și dea demisia din funcția de judecător. După compromiterea care a fost chemarea la DNA, el s-a dus la o ședință a CCR. Ar fi fost de așteptat ca tovarășii săi din CCR să-i ceară demisia de onoare, pentru că e greu de imaginat o CCR judecînd mai departe cu sluga interlopului în rîndurile sale ca și cum nu s-ar fi întîmplat nimic. Nu numai că nimeni de la CCR nu i-a cerut demisia, nici măcar Daniel Morar, eroul anticorupției din presa de deontologi, dar mai mult, Augustin Zegrean, președintele CCR, a ținut o conferință de presă menită a-l spăla de toate păcatele penale pe coruptul Tony Greblă. Ridicînd din nou problema cocoțării în funcții a unor neaveniți, Augustin Zegrean a purces la solidarizarea cu Coruptul, lansînd insinuări grețoase potrivit cărora Tony Greblă e victima măreției cu care CCR  apără libertățile individuale. Și cînd te gîndești că acest Augustin Zegrean, cu  aparițiile sale publice de vizitiu, cu mentalitatea sa de cărător de bagaje la hotelul Gării,  e președintele  CCR, instituția  ale cărei decizii sunt așteptate de cu emoție de partide, demnitari, politicieni, de întreaga țară! Am trăit s-o văd și pe asta! Prin Augustin Zegrean, CCR își apără coruptul mai ceva ca un Grup Infracțional Organizat!

Digi24:

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a afirmat, cu ocazia unei reuniuni antiteroriste desfăşurate la Londra, importanţa eforturilor de oprire a circulaţiei membrilor grupului terorist Stat Islamic (SI) prin ţări europene precum România şi Bulgaria.  Hammond a reamintit că a efectuat vizite la Bucureşti şi Sofia, precizând că Marea Britanie colaborează strâns cu serviciile de informaţii din cele două țări.„Turcia face o treabă fantastică în interceptarea indivizilor care încearcă să treacă frontiera spre Siria", a mai spus Hammond, la o reuniune la care a participat și secretarul american de Stat, John Kerry.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.