Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aventuri tehnocrate: ministrul care s-a supărat pe ANAF și a pus mâna pe telefon

antena3.ro
anaf

Tehnocrații au fel și fel de aventuri la Guvern și, după modelul Dacian Cioloș, care răspunde uneori punctual la întrebări venite din partea cetățenilor, acum a venit rândul ministrului Finanțelor, Anca Dragu. Ministrul a citit pe internet povestea unui tânăr anteprenor, care își vedea afacerea pusă pe butuci din cauza unor proceduri ale ANAF, astfel că ministrul de Finanțe a pus mâna pe telefon, l-a sunat pe tânărul afacerist și la scurt timp problema acestuia s-a rezolva în mare parte.

„Am văzut povestea online, am primit postarea lui de la un coleg, de la secretarul de stat Claudiu Vrânceanu, și de la vicepremierul Borc. Am citit povestea, m-a intrigat, nu este prima poveste de genul ăsta, din păcate, și l-am invitat la o discuție. Voiam să înțeleg mai bine prin ce trece o firmă, un start-up, firma mică, care trebuie să obțină codul de TVA”, a spus Anca Dragu, informează Digi24.

Ea a precizat că soluția pentru problema lui Valentin Radu era modificarea ordinului privind declarația 088, care era deja în lucru.

„D-nul Valentin Radu a confirmat că suntem pe calea cea bună și ieri a fost publicat ordinul cu noile reguli pentru acest formular 088”, a spus ministrul.

 

„Lecția e să avem noi, ca autorități publice, consultări, transparență. Poate dacă acest ordin ar fi fost mai mult dezbătut nu s-ar fi ajuns la aceste abuzuri, aberații. Dacă ele se întâmplă, să le semnalăm, să stăm la masă cu mediul de afaceri. Scopul Ministerului Finanțelor, al ANAF, nu e să închidă firme, ci să sprijine mediul de afaceri”, a adăugat Anca Dragu.

Ea a precizat că nu-l cunoștea pe Valentin Radu.

„Să fiu sinceră, l-am sunat și am spus: sunt Anca Dragu, am făcut și o pauză după ministrul de Finanțe, mă gândeam că poate omul nu mă crede, sau poate că nu e potrivit, dar a fost într-adevăr un gest spontan și o oarece revoltă pe care am simțit-o vis a vis de un sistem care aducea probleme unei firme serioase, unei firme care oferea locuri de muncă, unui bun contribuabil”, a arătat ministrul.

Valentin Radu a povestit și el la Digi24 cum s-a rezolvat problema firmei lui și cum a decurs întâlnirea cu Ministrul Finanțelor.

„A fost un moment în care m-am simțit dezamăgit. Ăsta a fost genul ăla de moment în care îți cade tot entuziasmul la parter și îți dai seama că trebuie să faci ceva, iar cel mai la îndemână a fost să îmi spun și eu amarul pe Facebook. A doua zi am primit un telefon de la d-na ministru de Finanțe care mă invita să o ajut în a elucida procesul acesta și să se rezolve acest bug din sistem”, a spus el.

Antreprenorul spune și el că nu o cunoștea pe Anca Dragu.

Ba mai mult, „nici nu știam cine mai e ministru”, adaugă el.

„M-am dus imediat să discut și uimirea a fost că am găsit acolo un partener de dialog, am găsit aoclo mai mulți oameni interesați de problema asta, am găsit atenție și empatie”, a spus Valentin Radu.

El a precizat că aceastăv întâlnire nu a rezolvat, punctual, problema lui, dar astăzi a primit răspuns de la ANAF că s-a deblocat codul de TVA.

„Beneficiul major a fost că am văzut că sunt oameni care vor să schimbe procesul și sunt acolo pentru a transforma lucrurile în mai bine, nu pentru a sta în tot felul de discuții”, a conchis el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.