Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aventurile lui 'Iohannison' în Africa! Presa din Tanzania i-a stâlcit numele președintelui român / Foto

Radu Pop
iohannis iohannison nume stalcit presa tanzania

Aventurile lui 'Iohannison' în Africa! Presa din Tanzania i-a stâlcit numele președintelui român / Foto

În cadrul turneului pe care-l desfășoară în Africa, președintele Iohannis va vizita și Tanzania, unde va avea o întrevedere cu omologul său Samia Suluhu Hassan. Presa locală i-a greșit numele președintelui român, numele acestuia apărând scris „Iohannison” în știrile care-i anunță vizita.

Scopul vizitei lui Klaus Iohannis în Tanzania este acela de a consolida relațiile diplomatice dintre Tanzania și România. De asemenea, președinții celor două țări vor discuta despre crearea de noi zone de cooperare în sectoare precum investiții, educație, turism, sănătate și cultură, se arată într-un comunicat al Departamentului de Comunicare a Guvernului tanzanian, potrivit romaniatv.net.

La începutul întrevederii, cei doi lideri vor avea o conversație privată, apoi vor participa la discuțiile oficiale despre relațiile dintre Tanzania și România.

De asemenea, Iohannis și Suluhu Hassan vor asista la semnarea Memorandumului de Înțelegere a Tanzaniei și a României în sectoarele agricultură, zootehnie, silvicultură, alimentație și probleme de salvare de urgență și discutații cu jurnaliștii.

Presa din Tanzania i-a stâlcit numele președintelui Iohannis

Site-ul thecitizen.co.tz mai scrie că oficialul român se va deplasa și în Zanzibar, unde va vizita atracții turistice. Familia prezidențială va ajunge, de asemenea, și în Stone Town, locul de naștere al regretatului Freddie Mercury.

Jurnaliștii de la The Citizen i-au scris greșit numele președintelui român: „Președintele României, Iohannison, într-o vizită de patru zile în Tanzania”.

Reamintim că turneul președintelui român în Africa se va derula în perioada 14-23 noiembrie, timp în care președintele va face o serie de vizite în Kenya, Tanzania și Cabo Verde şi vizită oficială în Senegal, potrivit Administrației Prezidențiale.

Conform Administrației prezidențiale, vizitele lui Iohannis în Africa reprezintă „primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani și vizează relansarea relațiilor României cu continentul african, atât în relația directă a țării noastre cu statele africane, cât și ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relațiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat”: „Astfel, aceste vizite urmăresc relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menționate și redinamizarea relațiilor economice și sectoriale, urmărind deschiderea și valorificarea de noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.