Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment: boală fatală confundată cu o răceală. Pericol major și la tineri

one.ro
tuse raceala gripa

Infarctul silenţios, cum îl numesc medicii, poate da foarte puţine semnale de alarmă. El poate fi confundat cu o răceală sau cu refluxul gastroesofagian.

Un prim simptom în cazul infarctului ar fi oboseala apărută brusc, care nu trece la câteva zile de la instalare. Medicii susțin că vârsta poate fi un mare factor de risc, vizate fiind persoanele de peste 55 de ani.

Mai mult, consumul de tutun, alcoolul, lipsa activității fizice, stresul, dar și kilogramele în exces pot duce la infarct.

Și tinerii pot fi vizați, de aceea medicii recomandă mersul periodic la cardiolog. Atacurile de cord încep să apară tot mai des la pacienţi tineri din cauza unui stil de viaţă neglijent.

„Dacă am eticheta un junghi în zona stângă a toracelui, dar nu numai în partea stângă, poate fi și în zona abdomenului, ne-am gândi la răceală, mai ales dacă e asociat cu scurgeri nas, dureri gât, febră.

Dacă este o durere bruscă și este și senzația de nod în gât trebuie, sunat la 112 și dus la Camera de Gardă, la spital”, a explicat Carmen Dorobăț, medic specialist infecționist, Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași la Realitatea Plus.

„Indiferent de vârstă, în special cei care se știu cu părinți suferinzi cu inima, trebuie să aibă controale periodice la medic”, a mai atras atenția medicul Carmen Dorobăț.

Un atac de cord poate avea loc chiar și în lipsa durerilor în piept

Atacul de cord poate fi foarte ușor confundat cu o simplă răceală sau o boală gastrică. Simptomele clasice de durere în piept, transpirație rece și slăbiciune sunt cunoscute, însă există mai multe semne subtile care pot fi greșit interpretate, ceea ce duce la ajungerea mai târziu pentru un consult la un medic specialist în chirurgie cardiovasculară, potrivit sfatulmedicului.ro.

Un atac de cord poate avea loc chiar și în lipsa durerilor în piept. Insuficiența cardiacă și bolile cardiace în general nu prezintă aceleași semne la toată lumea, în special la femei. Inima este un mușchi care se contractează pentru a pompa sânge în tot corpul. Un atac de cord (infarct miocardic) apare atunci când la mușchiul inimii nu ajunge suficient sânge. Sângele transporta oxigen și substanțe nutritive către mușchiul inimii.

Când fluxul sanguin nu este suficient pentru mușchiul inimii, partea afectată se poate deteriora. Acest lucru este periculos și poate fi fatal.

Infarctele au loc brusc, dar de obicei rezidă din boli cardiace vechi. Placa formată în timp pe pereții vaselor de sânge se poate desprinde, îngreunând trecerea sângelui spre mușchiul inimii, ceea ce duce la un atac ce cord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.