Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un dezastru nu vine niciodată singur! Experții avertizează că, după cutremure, în Turcia există riscul a mii de alunecări de teren

Al-Jazeera
cutremur siria

Cutremurele ar putea declanșa mii de alunecări de teren în Turcia și Siria, avertizează un expert în pericole naturale, citat de Sky News, anunță Mediafax.

Numeroase cutremure ar putea să se producă în Turcia și Siria în următoarele zile, a avertizat un expert, ceea ce va agrava distrugerile provocate de seismele de luni.

De la cutremurul inițial cu magnitudinea de 7,8 grade, produs luni dimineață, au mai fost înregistrate un seism cu magnitudinea de 7,5 grade și peste 285 de replici.

Avertismentul unui profesor de la King's College din Londra

Activitatea seismică „va declanșa, probabil, sute, dacă nu mii de alunecări de teren în orele și zilele următoare", susține Bruce Malamud, profesor la King's College din Londra.

Numeroase persoane trebuie să fie relocate, a adăugat specialistul în pericole naturale, iar oficialii trebuie să se asigure că acestea nu sunt mutate în zone expuse la alte pericole, cum ar fi inundațiile.

Potrivit profesorului, acest lucru s-a întâmplat după un cutremur din Asia, unde mulți oameni au murit după ce au fost mutați într-o zonă care a fost inundată câteva luni mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.