Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment de la FBI. Jucăriile conectate la internet reprezintă un PERICOL major

FBI

Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI, poliţia federală) i-a avertizat luni pe părinţi în legătură cu riscurile de confidenţialitate şi de securitate pe care le pot avea jucăriile copiilor conectate la Internet, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Într-un avertisment postat pe site-ul său, FBI-ul afirmă că multe asemenea jucării conţin elemente sau capabilităţi precum microfoane, camere video, GPS, stocare de date şi recunoaşterea unui limbaj, care ar putea să dezvăluie informaţii personale.

Nebunie în Turcia: Erdogan, încă un pas major spre puterea totată

O conversaţie obişnuită cu o jucărie sau în mediul înconjurător poate dezvălui numele copilului, al şcolii, simpatii şi antipatii, precum şi activităţi, precizează FBI.

''Cred că este prima dată când FBI-ul lansează un asemenea avertisment'', a declarat Tod Beardsley, director de cercetări la firma se securitate cibernetică Rapid7, într-un interviu acordat prin telefon agenţiei Reuters. ''Mulţi oameni tind să aibă încredere în FBI ca organizaţie guvernamentală, astfel că, fără îndoială, creşte gradul de conştientizare a riscului asociat jucăriilor conectate la Internet'', a mai spus Beardsley.

Jucăriile inteligente şi dispozitivele de divertisment câştigă popularitate pentru încorporarea de tehnologii care învaţă şi îşi adaptează comportamentul pe baza interacţiunilor utilizatorului.

Reuters aminteşte că, în februarie a.c., Germania a interzis vânzarea şi deţinerea unei păpuşi vorbitoare pe nume Cayla, fabricată de compania americană Genesis Toys, invocând riscul de piraterie informatică legat de jucăria respectivă. Agenţia Federală de Internet a ţării le-a recomandat părinţilor care au cumpărat o astfel de păpuşă pentru copiii lor s-o distrugă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.