Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment de ULTIMĂ ORĂ: Cod PORTOCALIU de inundații. Ce județe sunt vizate

alerta meteo

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o nouă avertizare cod portocaliu de inundaţii. Atenţionarea este valabilă duminică, până la ora 18.00, pe râurile din bazinul hidrografic Elan, în judeţul Vaslui. De asemenea, sub avertizare cod portocaliu de inundaţii sunt şi râurile Bârlad şi Bahlui, în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea, informează Realitatea Tv.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate şi a celor prognozate, se pot produce scurgeri pe versanţi viituri rapide pe râurile mici şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Elan, în zonele bazinului superior şi mijlociu, din judeţul Vaslui", a anunţat INHGA.

Ilinca și Alex Florea, PRIMELE reacții după rezultatul de la Eurovision

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic superior al râului Elan. Se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundații.

Povestea TULBURĂTOARE a câștigătorului de la Eurovision: Cine este Salvador Sobral

O avertizare cod portocaliu de inundaţii a fost emisă, sâmbătă, şi pentru râul Bârlad, în bazinul superior şi pe afluenţii din bazin mijlociu şi inferior, din judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea, fiind valabilă până duminică, la ora 12.00.

Tot până duminică, la ora 12.00, sunt sub avertizare cod portocaliu şi râurile din bazinul hidrografic Bahlui, în judeţul Iaşi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.