Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi - Viscol în patru județe din țară

Inquam Photos/Octav Ganea
oameni pe strada iarna frig viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, noi atenţionări nowcasting Cod galben de viscol valabile în orele următoare pentru zonele de munte din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Suceava şi Neamţ, informează agerpres.ro.

citește și: Sondaj CURS - PSD avariat serios de problemele interne, PNL nu reușește sa-și revină. Pro România în creștere ușoară. USR și Cioloș nu conving

Astfel, până la ora 18:00, zonele de munte de peste cota 1800 m a judeţelor Prahova şi Dâmboviţa vor fi afectate de intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge 90..110 km/h.

Totodată, până la ora 17:00, în zonele de munte ale judeţelor Suceava şi Neamţ, se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge 70..80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi reducând vizibilitatea, dar şi ninsoare.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Patru judeţe din Transilvania au intrat sub Cod galben de ninsori şi viscol începând de sâmbătă dimineaţa de la ora 5:00, în timp ce la nivel de ţară este valabilă o informare de precipitaţii mixte, vânt şi polei.

Conform prognozei, în intervalul 22 decembrie, ora 5:00 - 23 decembrie, ora 18:00, în zona montană a judeţelor Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. De asemenea, ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

În acelaşi timp, tot de sâmbătă dimineaţa şi până duminică la ora 18:00, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 de metri, vor fi precipitaţii mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale, în general, de 50 - 55 km/h. Totodată, în zonele joase de relief din jumătatea de nord a ţării, temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

ANM precizează că, în cursul nopţii de duminică spre luni (23/24 decembrie) şi pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.