Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment de vreme rea - Vânt puternic, ploi și ninsori viscolite. 17 județe vizate

alerta meteo

A intrat în vigoare o informare meteo care anunță pentru mare parte a țării ploi și ninsori la munte. O atenţionare Cod galben anunță vânt puternic la munte, valabilă în 17 judeţe.

Până duminică la ora 16:00, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte.

Local cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilei de sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică în est și sud-est în general cu viteze de 50...60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60....80 km/h.

Dan Puric, după ce ortodocșii au fost numiți 'vite' de Cristian Tudor Popescu: 'Săracul ăsta, psihopatul, m-a trimis înapoi în iesle! Acolo s-a născut Hristos'

În jumătatea estică a teritoriului vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Conform atenţionării Cod galben, de sâmbătă ora 2:00 până duminică ora 20:00, în zona de munte din 17 județe, respectiv în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă, la peste 1700 de metri, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

Alerta Cod galben vizează zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Caraș Severin.

În București, de sâmbătă dimineață până duminică dimineață, vremea va fi închisă și temporar, pe parcursul zilei, va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 3...5 grade.

Începând de duminică dimineață, vremea va fi frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va urca până spre 16 grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.