Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment din Franța în pragul alegerilor: Uniunea Europeană, ameninţată cu 'dezmembrarea' şi 'ieşirea din istorie'

romania uniunea europeana ue

Uniunea Europeană este 'ameninţată cu dezmembrarea, deconstrucţia şi ieşirea din istorie', a avertizat vineri ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, citat de France Presse, conform agerpres.ro

'Mă îngrijorează Europa, nu Republica în marş (La République en marche, LREM, partidul preşedintelui Emmanuel Macron), pentru că Europa este ameninţată cu dezmembrarea, deconstrucţia. Ea este ameninţată cu ieşirea din istorie', a declarat Le Drian la postul de radio RTL, menţionând de asemenea 'riscuri de dezintegrare'. 

'Da, există o presiune!', a declarat şeful diplomaţiei franceze cu două zile înaintea alegerilor europene în mai multe ţări membre ale UE (după Olanda şi Marea Britanie joi, Republica Cehă şi Irlanda vineri). 

'Uniunea Europeană a devenit un adevărat teren de joacă pentru puterile care vor să o dezintegreze', a ţinut să avertizeze ministrul de externe francez.

Liviu Dragnea acuză 'jugul' subvenției UE: Trebuie să murim pe negocierea asta?


'Statele Unite ale Americii nu suportă să aibă de a face cu o organizaţie puternică, care să se poată ridica şi să îşi apere propriile interese în faţa puterii americane', a explicat el, referindu-se în special la mizele comerciale. 

'Ruşii încearcă prin diferite mijloace să facă în aşa fel ca Europa să se dezintegreze şi ca dezmembrarea să înceapă de unele ţări pentru a-şi consolida influenţa. China, prin investiţii diverse şi variate, încearcă să desolidarizeze ţările între ele', a spus acesta în continuare.

Șeful Spitalului de Urgență Suceava rupe tăcerea: senatorul PSD i-a amenințat pe medici


Ministrul a menţionat de asemenea 'populismele care, în unele ţări europene, încearcă să contribuie la această deconstrucţie'. 

Jean-Yves Le Drian, care a părăsit Partidul Socialist pentru a se alătura LREM şi care se declară 'în continuare de stânga', şi-a criticat şi foştii camarazi de drum, precum şi Adunarea Naţională (fostul Front Naţional, de extrema dreaptă) a Marinei Le Pen şi Republicanii (Les Républicains, de dreapta). 

'Adunarea Naţională are doar o singură perspectivă în această chestiune, să încerce să-şi ia revanşa pentru alegerile prezidenţiale, nu asta e ideea', a afirmat Le Drian, referindu-se la duelul din cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din 2017 între Marine Le Pen şi Emmanuel Macron. 

'Singura obsesie a dreptei este de a arăta că ea este încă în viaţă, iar stânga, sau ceea ce a mai rămas din ea, face un mic concurs între diferite scoruri mediocre pentru a şti cine va avea cel mai bun scor şi va fi mâine şeful', a adăugat el. 

Sondajele, care de mult timp plasează Adunarea Naţională pe aceeaşi poziţie cu LREM, situează în prezent lista extremei drepte în frunte, cu un avans între 0,5 şi 2 puncte, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.