Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment DSU: Risc ridicat de avalanșe în mai mulți munți din țară!

avalansa

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că a crescut riscul de producere a avalanșelor în mai mulți munți din România. Turiștii sunt sfătuiți să nu intre pe traseele turistice închise și să nu practice sporturi de iarnă în zonele de risc, potrivit Mediafax.

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că avalanșele se pot forma în special în munții Făgăraşului, Bucegi, Parâng, Șoreanu, Țarcu și Godeanu.

Citește și: Pacient confirmat cu coronavirus după ce s-a vaccinat împotriva virusului! Care este explicația

„Ca urmare a condițiilor nivometeorologice actuale și a prognozei meteo pentru următoarele zile, există posibilitatea creșterii riscului de producere a avalanşelor în zona montană înaltă. Conform buletinului nivometeorologic emis în data de 6.12.2020 de către Administraţia Națională de Meteorologie, riscul producerii de avalanşe (pe o scală de la 1 la 5) se prezintă astfel: în munţii Făgăraşului, Bucegi, Parâng, Șoreanu, Țarcu și Godeanu riscul este însemnat, respectiv gradul 4, la peste 1800 m altitudine, risc ce se va menține şi în zilele următoare”, susțin reprezentanții DSU.

Departamentul pentru Situații de Urgență le recomandă turiștilor să nu se aventureze pe traseele turistice închise şi să evite practicarea sporturilor de iarnă în aceste zone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.