Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur al Arabiei Saudite: Dosarul nuclear iranian, în pericol

arabia saudita, iran

Ministrul saudit de Externe Adel al-Jubeir a subliniat duminică faptul că ţara sa doreşte o înăsprire a acordului în dosarul nuclear iranian şi ca Teheranului - mare său reival regional - să-i fie impuse sancţiuni suplimentare, relatează AFP. ”Arabia Saudită susţine eforturi vizând o îmbuătăţire a acordului iranian, iar noi credem că interzicerea îmbogăţirii uraniului trebuie să fie nelimitată”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă, la finalul unei vizite a omologului său american Mike Pompeo. ”Noi credem de asemenea că este necesară intensificarea inspecţiilor”, a adăugat el.

Citeşte şi: Pensiile a milioane de români sunt în joc: Ce perioade ar urma să fie incluse în stagiul de cotizare

Jubeir a recomandat totodată săse impună sancţiuni suplimentare Iranului, din cauza ”încălcărilor sale ale deciziilor internaţionale cu privire la rachete balistice, susţinerii sale a terorismului şi ingerinţelor în afacerile unor ţări din regiune”. Noul şef al diplomaţiei americane Mike Pompeo se întâlneşte în acest weekend cu saudiţi, iar apoi cu israelieni, cu scopul de a-i informa cu privire la planurile preşedintelui Donald Trump referitoare la acordul în dosarul nuclear iranian.

Ostilacordului semnat în iulie 2015, Trump urmează să anunţe la 12 mai dacă ”rupe” acest text negociat între Iran şi marile puteri (China, Franţa, Regatul Unit, Rusia, Statele Unite şi Germania), aşa cum a ameninţat în mai multe rânduri. Pompeo dă asigurări că preşedintele american nu a luat încă o decizie, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.