Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur al celui mai deştept om al planetei: Ce anunţă Stephen Hawking / VIDEO

agerpres
Stephen Hawking

Cel mai deştept om al planetei lansează un nou avertisment dur. Stephen Hawking face un nou anunţ extrem de important în privinţa omenirii. Astrofizicianul a vorbit despre o mare problemă a epocii moderne, obezitatea.

Citeşte şi: În România juca în telenovele, în America a devenit MILIONARĂ / VIDEO

„Astăzi, prea mulţi oameni mor din cauza complicaţiilor provocate de supraponderabilitate şi obezitate. Mâncăm prea mult şi ne mişcăm prea puţin”, mărturiseşte savantul. Soluţia lui e simplă şi la îndemâna oricui. Nu implică niciun fel de calcule complexe şi noţiuni de fizică imposibile. Ar trebui doar să mâncăm mai puţin şi să facem mai multă mişcare. Până la urmă, sedentarismul este, în momentul de faţă, a patra cea mai populară cauză a morţilor premature, şi ar putea fi uşor combătută dacă adulţii ar face jumătate de oră de sport pe zi, iar copiii o oră.

Citeşte şi: Scandal imens la Chişinău: Maia Sandu, conflict deschis cu cei din Guvern

Recent, o echipă de cercetători de la Universitatea Cambridge a descoperit că cei care au kilograme în plus au creiere care arată cu 10 ani mai bătrâne decât ale celor care sunt în formă. Creierul uman pierde materie albă (responsabilă pentru transmiterea informaţiei) pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, dar medicii au descoperit că această pierdere e exacerbată de greutatea peste cea normală. Aşadar, un supraponderal de 50 de ani are creierul unui om slab de 60 de ani, notează BBC, conform jurnal.md. Experţii au ajuns la această concluzie după ce au analizat creierele a 473 de oameni cu vârste cuprinse între 20 şi 87 de ani, împărţindu-i în categorii în funcţie de greutate. Rezultatele au fost publicate în revista „Neurobiology of Aging” şi ar trebui să ne facă ceva mai preocupaţi de sănătatea noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.