Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment DUR al hidrologilor: Cod galben de INUNDAȚII

mediafax.ro
inundatii

Hidrologii au emis, miercuri dimineață, noi atenționări Cod galben de inundații, valabile în următoarele două ore în bazinele hidrografice Crasna și Tur, respectiv până la ora 15:00 pe râul Bârzava.

Conform prognozei Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 10:00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile mici din bazinele hidrografice Crasna și Tur, de pe raza județelor Sălaj și Satu Mare.

Citește și: Halep se mai LUPTĂ pentru un premiu la Roland Garros: Unde poate fi VOTATĂ - VIDEO

Totodată, până la ora 15:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râuri mici, cu posibile efecte de inundații locale, și creșteri de debite și niveluri, cu depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile mici din bazinul hidrografic Bârzava superior și mijlociu (județele Caraș Severin și Timiș).

Citește și: Oamenii lui Trump își dau cu stângu' în dreptu': Klaus Iohannis e prime minister

Evenimentele menționate se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul mijlociu al Bârzavei, precizează hidrologii, conform Agerpres.

Atenționările au fost transmise de INHGA către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională 'Apele Române', Ministerul Administrației și Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Someș — Tisa și Banat, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Sălaj, Satu Mare, Caraș Severin și Timiș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.