Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur al lui Donald Trump: Lumea se va revolta dacă republicanii nu-l vor nominaliza

donald trump

Principalul favorit pentru obţinerea învestiturii republicane, Donald Trump, a avertizat miercuri, în cadrul unui interviu pentru CNN, că s-ar putea produce revolte dacă nu va primi nominalizarea partidului pentru participarea la alegerile prezidenţiale din SUA, ridicând şi mai mult temperatura într-o cursă deja încinsă, relatează Reuters.

Miliardarul din New York a obţinut marţi victorii importante în alegerile primare din Florida, Illinois şi Carolina de Nord, provocând retragerea lui Marco Rubio şi ajungând mai aproape de obţinerea numărului de 1.237 de delegaţi de care nevoie pentru a primi nominalizarea la convenţia republicană. Trump a pierdut însă alegerile cruciale din statul Ohio în faţa lui John Kasich şi le-a lăsat uşa deschisă celor din partid care încearcă să-l oprească să devină candidatul republican în alegerile de la 8 noiembrie. Dacă miliardarul nu-şi va asigura numărul de delegaţi de care are nevoie, conducerea Partidului Republican ar putea avansa un alt nume la convenţia de la Cleveland.

Totuşi, el a afirmat în cadrul interviului pentru CNN că partidul nu poate să nu-l nominalizeze chiar dacă nu va acumula numărul necesar de delegaţi. 'Nu cred că se poate spune că nu voi primi automat nominalizarea. Cred că ar exista revolte. Eu reprezint multe, multe milioane de oameni', a spus Donald Trump. Într-o serie de comentarii care foarte probabil vor provoca noi îngrijorări privind lipsa de experienţă şi temperamentul lui Trump, fostul prezentator de reality-show a declarat miercuri că în cea mai mare parte este propriul său consilier în materie de politică externă. 'Vorbesc cu mine însumi, numărul unu, pentru că am un creier foarte bun. Ştiu ce fac... Primul meu consultant sunt eu însumi', a declarat el pentru emisiunea 'Morning Joe' de pe postul MSNBC.

Principalul contracandidat al lui Trump, Ted Cruz, a avertizat la rândul lui că va exista o reacţie severă dacă la Cleveland va avea loc o 'convenţie aranjată'. 'Sunt mulţi în establishment-ul de la Washington care visează la o convenţie aranjată, la o convenţie blocată în care să-şi paraşuteze propriul candidat... Cred că ar fi un dezastru absolut. Cred că oamenii s-ar revolta pe bună dreptate', a spus Cruz. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul Paul Ryan, nu va accepta nominalizarea partidului pentru a deveni candidat la preşedinţie, a declarat purtătoarea sa de cuvânt AshLee Strong, în contextul în care mai mulţi membri ai formaţiunii i-au cerut acestuia să intervină. 'Preşedintele este recunoscător pentru sprijin, dar nu este interesat. El nu va accepta o nominalizare şi crede că nominalizatul trebuie să fie unul care a participat la cursa republicană', a precizat purtătoarea sa de cuvânt.

John Kasich, un fost bancher de investiţii şi guvernator al statului Ohio, este ultimul candidat acceptat de establishment-ul republican rămas în cursă. Trump trebuie să câştige în jur de jumătate dintre delegaţii încă în joc în următoarele alegeri primare, fapt care nu este chiar imposibil, în condiţiile în care state ca Arizona şi New Jersey beneficiază de 58 şi, respectiv, 51 de delegaţi, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.