Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur din SUA: Pe cine amenință Victoria Nuland

nuland ponta guvern

SUA sunt pregătite să crească presiunea asupra Rusiei în cazul escaladării conflictului din Donbas, a declarat Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat american pentru Europa şi Eurasia, într-un interviu difuzat vineri seara în cadrul emisiunii 'Shuster live" la televiziunea ucraineană, înregistrat cu ocazia vizitei sale la Kiev în această săptămână, relatează RIA Novosti.

'Am dat clar de înţeles că sancţiunile vor rămâne în vigoare până când acordurile de la Minsk nu vor fi puse în totalitate în aplicare. Am sugerat, de asemenea, că în cazul escaladării violenţelor, suntem pregătiţi să creştem presiunea asupra Rusiei', a declarat Nuland, care a efectuat o vizită miercuri şi joi la Kiev.

Washingtonul oferă asistenţă militară Kievului, a adăugat subsecretatul de stat american, indicând că ţara sa a acordat deja 150 de milioane de dolari autorităţilor ucrainene în cadrul acestui ajutor militar.

'Sperăm că presiunea exercitată de noi va determina Rusia şi forţele sale din Doneţk şi Lugansk să-şi respecte angajamentele", a mai spus Nuland, avertizând că în caz contrar presiunea asupra Rusiei va creşte.

Întrebată dacă este vorba de un 'preţ militar sau economic', Victoria Nuland a răspuns:'nu excludem nicio posibilitate'.

Avertismentul oficialului american intervine pe fondul îngrijorărilor Kievului în legătură cu numărul mare de forţe ruse concentrate la graniţa dintre Rusia şi Ucraina. Numărul trupelor ruse desfăşurate de-a lungul frontierei cu Ucraina, dintre care o parte se află şi pe teritoriul ucrainean, se ridică în prezent la 50.000, a indicat vineri şeful adjunct al "operaţiunii antiteroriste" din estul ţării, Serghei Galuşko, citat de postul de televiziune ucrainean 112.ua, în pagina sa electronică.

'Avem confirmarea unei concentrări semnificative de forţe ruse de-a lungul frontierei ucrainene, în dreptul zonei de conflict din estul ţării. Pe baza acestui fapt, conducerea forţelor armate ucrainene va lua măsuri corespunzătoare: va creşte numărul unităţilor sale în apropierea liniei de demarcaţie', ce separă armata ucraineană de rebeli, a spus Galuşko.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, declarase anterior, într-un interviu pentru CNN, că dispune de date furnizate de serviciile secrete că partea rusă ar pregăti o invazie în Ucraina.

La întrebarea dacă crede în probabilitatea unei invazii a Rusiei în Ucraina, Poroşenko a răspuns:'Nu doar cred, am confirmarea de la sursele noastre de informaţii că o invazie va avea loc', a răspuns preşedintele Poroşenko, citat de postul de televiziune citat.

Înainte de aceasta, Consiliul pentru Securitatea Naţională şi Apărare al Ucrainei a declarat că separatiştii pregătesc o ofensivă pe trei flancuri în estul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.