Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment FACIAS: România pierde 2 miliarde de euro din PNRR! Acum riscă să piardă și banii pentru construirea creșelor

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în cadrul proiectului privind monitorizarea implementării măsurilor asumate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), remarcă existența unor sincope privind o serie de măsuri prevăzute, precum și o situație absolut ciudată, România fiind în situația de a pierde o sumă importantă din PNRR, din cauza unor estimări greșite.

Astfel, România va pierde aproximativ 2 miliarde de euro, în urma creșterii economice de 7% în anul 2021 față de anul 2020. Ca urmare a creșterii PIB-ului României, bugetul pe granturi se va diminua cu 2 miliarde de euro, deoarece alocările inițiale fuseseră stabilite de Comisia Europeană pe baza unor estimări ale PIB mai pesimiste decât rezultatele efective înregistrate de România. Cu toate acestea, creșterile spectaculoase ale economiei României rămân până la acest moment doar pe hârtie, fără ca românii să beneficieze în mod direct de acestea și, mai mult, se pierd 2 miliarde de euro din PNRR prin care se puteau realiza investiții esențiale pentru români.

La finalul lunii iunie se va împlini termenul privind semnarea contractelor pentru construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe. Deși ghidul aferent apelului se află în dezbatere publică, riscul depășirii termenului este unul iminent și real. Iar acest lucru va duce la pierderea finanțării de 230 de milioane de euro din PNRR.

FACIAS, conform scopului statutar, dar și prin activitatea sa constantă din ultimii 14 ani, apără drepturile cetățenilor și urmărește asigurarea transparenței în funcționarea instituțiilor statului, ca principiu al democrației și statului de drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.