Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment GREU pentru Theresa May, în perspectiva Brexit: Guvernul Franţei face eforturi intense să atragă bancheri din Marea Britanie

reuters
Theresa May

Directorul general al băncii americane JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a avut miercuri o întâlnire privată cu premierul britanic Theresa May şi cu ministrul de Finanţe Philip Hammond, în care i-a avertizat că guvernul francez îşi intensifică eforturile de a atrage bancheri din Marea Britanie în Franţa, în perspectiva Brexit, potrivit postului de televiziune Sky News, scrie news.ro.

În timpul întâlnirii de la Londra, la care a participat şi directorul pentru activităţi de investment banking al JPMorgan Chase, Daniel Pinto, bancherii s-au angajat să păstreze ”o mare parte” din operaţiunile actuale ale băncii în Marea Britanie, după Brexit.

JPMorgan are aproximativ 15.000 de angajaţi în Marea Britanie.

Bogdan Hossu iese la rampă și contraatacă: Cum vor sindicatele să blocheze 'revoluția fiscală'

Întâlnirea este cea mai recentă dintr-o serie de întrevederi avute de Dimon, unul dintre cei mai influenţi directori de bănci din lume, cu membri ai guvernului de la Londra, în încercarea de a-i convinge să ofere clarificări în privinţa modului de funcţionare a unei perioade de tranziţie pentru Brexit.

Dimon ar fi spus că întâlnirea a fost cea mai bună discuţie avută până acum cu premierul May.

Decizie BOMBĂ pentru Banca Transilvania! Gigantul s-ar asocia cu oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc

În timpul campaniei pentru referendum, în care JPMorgan a donat sute de mii de lire sterline campaniei pentru rămânerea în UE a Marii Britanii, Dimon a sugerat că banca ar putea transfera până la 4.000 de locuri de muncă în străinătate.

Pe de altă parte, atât bancherii cât şi miniştrii au spus că există încă incertitudini legate de anvergura şi termenii acordului de tranziţie şi ceea ce va urma după.

Cei doi directori ai JPMorgan au vorbit despre planurile băncii, care includ consolidarea operaţiunilor din Dublin, Frankfurt şi Luxemburg şi dezvoltarea unor filiale, cum este cea din Paris.

Reprezentanţii JPMorgan şi ai guvernului britanic nu au fost disponibili pentru comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.