Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment incredibil pentru autorităţile din SUA: Trei sferturi dintre condamnaţii pentru terorism după 2001 s-au născut în străinătate

alerta

Trei sferturi dintre persoanele condamnate pentru infracţiuni legate de terorism în SUA începând din anul 2001 s-au născut în străinătate, relevă un raport publicat marţi de Departamentul pentru Securitate Internă american (HSD), potrivit DPA. De la 11 septembrie 2001 - când piraţi ai aerului sinucigaşi au îndreptat avioane de pasageri către clădiri din New York şi Washington - până în decembrie anul trecut 549 de persoane au fost condamnate de instanţe federale din SUA pentru acuzaţii legate de terorism internaţional, arată documentul citat, conform Agerpres.

O proporţie de 73% dintre aceşti condamnaţi, respectiv 402 persoane, s-au născut în afara teritoriului SUA - 148 sunt cetăţeni naturalizaţi şi 254 sunt cetăţeni străini. Restul de 147 erau cetăţeni ai SUA prin naştere. În aceeaşi perioadă de peste 16 ani, 1.716 cetăţeni străini au fost expulzaţi din SUA din 'motive de securitate'.

Raportul elaborat de HSD a fost comandat de preşedintele Donald Trump în cadrul decretului din martie 2017 prin care liderul de la Casa Albă a încercat să blocheze intrarea pe teritoriul SUA a cetăţenilor din mai multe ţări cu populaţie majoritar musulmană. Aşa-numita 'interdicţie de călătorie' pentru aceşti cetăţeni a fost parţial blocată ulterior prin hotărâri judecătoreşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.