Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment lansat de Iran: 'Vaccinul rusesc anti-COVID-19 este potenţial periculos înainte de finalizarea studiilor clinice'

Spitalul Militar Central
Covid-19 vaccin

Ministerul iranian al Sănătăţii a cerut miercuri să se dea dovadă de prudenţă în legătură cu noul vaccin dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19, numit Sputnik-V, care a atras critici la nivel internaţional având în vedere că testele nu au fost încă încheiate, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"Înainte de a finaliza toate studiile clinice, utilizarea vaccinurilor este ca o cutie a Pandorei şi, prin urmare, potenţial periculoasă", a scris purtătorul de cuvânt al ministerului, Kianush Jahanpur, pe Twitter.

În mitologia greacă, cutia deschisă de curioasa Pandora conţinea toate relele din lume, inclusiv boala.

Kianush Jahanpur a adăugat că ţările ar trebui să aibă în vedere că obiectivul unui vaccin trebuie să fie siguranţa şi sănătatea populaţiei.

La fel ca multe alte ţări, Iranul a afirmat că lucrează la un vaccin. Ţara a fost grav afectată de pandemia de COVID-19, cu peste 330.000 de infectări şi 18.800 de decese.

Citește și: Avertizare ANM: Cod galben de furtuni în 19 județe

Anunţul de marţi al Moscovei potrivit căruia Rusia a devenit prima ţară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19 a fost primit cu rezerve de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi de comunitatea ştiinţifică.

Anunţul Rusiei şi ambiţia de produce în masă vaccinul din luna septembrie intervin într-un moment în care testele nu sunt încă încheiate, iar faza 3 a acestor teste, ce va fi realizată pe mii de subiecţi, va începe de miercuri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat că, înainte de a se pronunţa cu privire la acest vaccin, trebuie să examineze prin "proceduri riguroase" toate datele colectate în timpul studiilor clinice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.