Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT pentru cei cu carduri: Noua metodă prin care ți se fură banii

taripebi.ge
credit card

Cercetători în securitate cibernetică au descoperit că, în pofida tehnologiei cu cip, cardurile bancare pot fi falsificate de hoți, făcând ca funcțiile de securitate ale microcipului cardului să devină inexistente, scrie UPI.

Cercetători de la NCR Corporation, companie americană specializată în tehnologia de procesare a cardurilor de credit, au descoperit că sistemul EMV bazat de cip, care a fost realizat tocmai pentru a face dificilă falsificarea cardurilor de credit, poate fi periclitat de hoții de carduri dacă aceștia rescriu codul din banda magnetică a cardului. Codul respectiv are rolul de a spune dispozitivelor electronice de efectuare a plăților să folosească microcipul de pe card, însă odată rescris codul, cardul apare ca și cum nu ar avea deloc microcip, eliminându-se funcțiile de securitate ale acestuia.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Zeci de răniți la un concert al lui Snoop Dogg și Wiz Khalifa

''Există o percepție greșită destul de des întâlnită și anume că sistemul EMV rezolvă orice situație. Însă nu este așa'', a spus Patrick Watson de la NCR Corporation pentru CNNMoney.

Băncile au obligat mulți retaileri să treacă la folosirea microcipului ca element de securitate. Federația națională a retailerilor din SUA a criticat această actualizare, care a însemnat costuri de circa 25 de miliarde de dolari. Mulți retaileri încă lucrează la actualizarea dispozitivelor electronice de efectuare a plăților pentru dotarea acestora cu cele mai recente funcții de securitate, precum criptarea tranzacțiilor, astfel că multe carduri de credit sunt încă în pericol, relatează UPI.

Citește și: S-a aflat cel mai mare SECRET al Bisericii: Ce pasaje a scos din Biblie

Cercetătorii de NCR Corporation au prezentat miercuri în Las Vegas rezultatele cercetării lor cu prilejul conferinței pe securitate cibernetică ''Black Hat 2016'', ediția de pe teritoriul SUA, care se desfășoară în perioada 30 iulie — 4 august, titrează agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.