Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT pentru cei cu ipotecă: O să înceapă executările și evacuările silite

hp photosmart 720

"Eu am vorbit din 2008 despre acest fenomen, care este reversul creditului. Noi nu am văzut, încă, partea mai neplăcută a creditării în România, apropo de executări și evacuări. Și știu ce vorbesc. Am trăit în SUA și Canada și vedeam astfel de executări. Te duci singur în parc, nu mai aștepți să vină executorul să te dea afară din acasă", a explicat Anca Bidian.

Oficialul Kiwi Finance susține că procesul de executare a garanțiilor imobiliare de la creditele neperformante ar putea să ia amploare după ce băncile vor începe să vândă portofoliile de credite neperformante unor fonduri specializate.

Anca Bidian afirmă că băncile nu au făcut până în prezent "curățenie în bilanțuri" deoarece ar fi avut nevoie de experiență și logistică foarte bună pentru a gestiona portofolii mari de locuințe.

"Vânzările de portofolii de credite neperformante care au garanții imobiliare nu va influența piața imobiliară, iar acesta nu se va duce la un nivel foarte jos. Entitățile care cumpără astfel de portofolii au modelul lor de business, iar acesta nu implică să le vândă imediat. O intrare masivă pe piața imobiliară poate produce dezechilibre majore pe plan economic și acesta este motivul pentru care nici băncile nu au făcut-o. Este posibil ca unele fonduri să le păstreze și 10-15 ani ca să le vândă ulterior sau să le țină pentru a le exploata", a explicat Anca Bidian.

De asemenea, aceasta a explicat că este posibil ca fondurile care vor cumpăra astfel de portofolii să le revândă altora ulterior, dar ca este puțin probabilă vânzarea locuințelor pe piața imobiliară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.