Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru Guvernul Ciucă: OMV Petrom cere reducerea fiscalității în timp ce coaliția discută suprataxarea marilor companii

business-review.eu
OMV Petrom

Autorităţile române ar trebui să reducă fiscalitatea în sectorul energetic, ceea ce ar duce la preţuri mai mici şi la atragerea investitorilor, au afirmat, miercuri, reprezentanţii OMV Petrom, într-o conferinţă de presă. Recomandarea vine în contextul în care coaliția de guvernare discută exact opusul: suprataxarea marilor companii.

"Cred că aspectul predictibilităţii este extrem de important şi în acest sens este important să existe o etapă de consultări, pentru că trebuie un echilibru între fiscalitate şi atragerea de investitori. Pentru Legea offshore, considerăm că fiscalitatea este mult prea ridicată şi necompetitivă", a spus Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

La rândul său, Alina Popa, directorul financiar al companiei, a arătat că este foarte importantă stabilitatea, predictibilitatea.

"Trebuie să fim şi competitivi atunci când vorbim de fiscalitate, prin comparaţie cu alte ţări europene şi nu numai. Iar dacă ne uităm la taxarea specifică sectorului de petrol şi gaze, nu suntem competitivi, deci este nevoie de schimbări în acest sens", a spus ea.

Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de downstream gas, a amintit că deja unele ţări din UE au decis reducerea TVA la energie pentru această iarnă.

"Este o măsură recomandată pentru a scădea presiunea pe preţ", a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.