Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru PSD, din Comisia SRI: Poliția, Jandarmeria și SRI, implicate în luptele politice

comisia sri

Deputatul USR, Lucian Viziteu, membru în Comisia de Control a SRI lansează un avertisment către cei din PSD să nu mai implice SRI și instituțiile de forță în jocurile politice pentru că în acest fel România devine vulnerabilă la amenințările interne și externe.

Citește și: VIDEO - Viorica Dăncilă o COMITE din nou: GAFĂ incredibilă a premierului

“Solicit liderilor politici din PSD să nu mai implice instituțiile de forță ale statului român în disputele cu cetățenii, în disputele cu adversarii sau în disputele dintre ei.

Serviciul Român de Informații, Poliția și Jandarmeria au rolul de a asigurara securitatea și siguranța publică și nu aveți dreptul de a le atrage în conflicte ce exced cadrul legal și încalcă regulile democratice și ale statului de drept”, scrie deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu.

“Ați reușit în ultimele luni să târâți în mlaștina propriei ticăloșii instituții care sunt ale cetățenilor României și ale statului român și nu ale Partidului Social Democrat”, atenționează liderul USR, membru în comisia de control a SRI.

“În momentul de față, SRI, Poliția și Jandarmeria sunt implicate în scandaluri politice și de imagine generate de PSD și este pentru prima dată din 1991 când toate aceste instituții apar simultan în astfel de scandaluri publice.

Unii lideri PSD cer demisia directorului SRI fără a avea nicio motivație legală, ci doar dorința de a bloca o instituție care în anii din urmă a jucat un rol important în lupta împotriva corupției, fără a le păsa că astfel afectează imaginea și activitatea instituției în chestiuni ce țin de securitatea națională”, atrage atenția Viziteu.

“În mod identic, în ultimele luni, ați folosit discreționar Poliția și Jandarmeria, fie pentru a-l pedepsi pe cetățeanul român venit din Suedia, fie pentru a bate și gaza zeci de mii de români care manifestau pașnic în Piața Victoriei”, amintește liderul USR.

“Astfel de acțiuni duc în final la slăbirea statului român și la vulnerabilizarea lui în fața amenințărilor interne și externe, iar totul este făcut în speranța de a scăpa câteva persoane de rigorile Justiției”, mai spune liderul USR Bacău.

“De aceea, fac un apel la directorii civili și la șefii militari ai acestor structuri și le amintesc că au depus un jurământ față de cetățeni și față de țară și nu față de un anumit lider politic”, încheie Viziteu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.