Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment prelungit de la ANM: Vreme rea în următoarele ore - Ninsori, vânt și ploi

alerta meteo

Meterorologii au emis luni noi avertizări de ploi, vânt, polei și ninsoare pentru mai multe zone ale țării. În Moldova, până joi dimineață va fi polei, va ninge, iar vântul va sufla cu putere puternic.

Prima avertizare de ninsori în general moderate și strat de zăpadă, în vigoare luni între orele 10.00 - 22.00, afectează zona Carpaților Orientali și Moldova. Pe parcursul zilei de luni, în zona Carpaților Orientali și în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 și 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei.

LOVITURĂ - Greva de la metrou, declarată ILEGALĂ de instanță

O altă avertizare, în vigoare luni între orele 10.00 - 20.00, de intensificări ale vântului și ploi însemnate cantitativ, vizează județele Tulcea, Buzău și Brăila. Aici, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 -75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.

A treia avertizare vizează Moldova și este în vigoare de marți dimineață până miercuri dimineață la ora 10.00. Se vor semnala precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte și predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi și în celelalte regiuni.

Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a țării și în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăși 70 -75 km/h.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.