Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment - Procedura alegerii șefiei Parchetului European, model de inspirație pentru PSD- ALDE

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Dănuț Pop, președinte PER, afirmă printr-un comunicat de presă că procedura alegerii șefiei Parchetului European ar putea fi un model de inspirație pentru PSD- ALDE, fapt pentru care își exprimă îngrijorarea.

„Dincolo de orice altă discuție despre candidați, cred că merită să vorbim despre procedura de numire a Procurorului European. Așadar, este una politică și se face prin vot, la nivelul comisiilor parlamentare. Comisiile LIBE şi CONT din Parlamentul European și-au exprimat votul asupra şefiei Parchetului European. Astfel, Procurorul European este o funcție pur politică, ceea ce la noi în țară nu este permis. Cum ați fi reacționat dacă procedura s-ar fi aplicat în România si majoritatea parlamentară de astăzi ar fi votat un anumit candidat?

Apoi, dincolo de frustrările și psihozele unora legate de schimbările din Justiție, nu trebuie scăpat din vedere faptul că Germania a facut blat grupa mare, în privința candidatului său. De asemenea, negocierea politică și lobbyurile directe și indirecte făcute pentru cei 2 candidați (român și francez), dovedesc târguiala din Parlamentul European, dusă în scop politic, specifică inclusiv politicii dâmbovițene, chestiune, din nou, puternic contestată în țara noastră. Sigur că, aceste practici sunt des întâlnite în PE, doar că unora le este greu să accepte că peste tot în lume, numirile în funcții sunt pur politice, chiar și când nu ar trebui să fie.

PER își exprimă ingrijorarea legată de faptul că alianța PSD- Alde va exploata în favoarea sa situația produsă în Parlamentul European, motiv pentru care, considerăm oportună opinia Comisiei de la Veneția, vis-a-vis de procedura urmată de către aleșii europeni.”, transmite Dănuț Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.