Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment SUMBRU din sistem! Cum va fi afectată România de decizia controversată a Guvernului privind Pilonul II de pensie

pensii

Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF) avertizează că posibilele modificări evaluate de către Guvern în ceea ce priveşte parametrii de funcţionare ai Pilonului II de pensie administrat privat nu pot avea decât efecte negative, putând afecta dezvoltarea pieţei de capital.

„Fondurile de pensii private obligatorii au avut o contribuţie semnificativă la dezvoltarea pieţei de capital autohtone şi la susţinerea economiei româneşti, având potenţialul de a produce aceleaşi efecte pozitive şi în viitor odată cu creşterea activelor lor. Orice pas înapoi pe calea reformei sistemului de pensii nu poate avea decât efecte negative asupra succesului scontat al acestuia, având un potenţial real de a-i pune în pericol sustenabilitatea în viitor şi de a produce efecte conexe nedorite, inclusiv asupra dezvoltării pieţei de capital din România”, se arată într-un comunicat transmis de asociaţie Mediafax.

SURPRIZĂ Al Bano s-a căsătorit la 74 de ani! Mireasa e CELEBRĂ și cu 30 de ani mai tânără. Cum arată frumoasa blondă / FOTO

Membri AAF administrează active totale în valoare de peste 41 de miliarde lei, aparţinând unui număr de peste 400.000 de investitori, active investite majoritar în economia românească, precizează instituţia.

Asociaţia consideră că măsurile de politică economică/fiscală cu impact major în economie trebuie să fie parte a unui program care să aibă în vedere dezvoltarea pe termen lung a economiei, să fie adoptate într-un mod predictibil şi cu consultarea prealabilă a principalilor jucători din piaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.