Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment sumbru lansat de Goldman Sachs: industria europeană s-ar putea bloca în această iarnă

industrie1

Piețele energetice în creștere din Europa expun riscul întreruperilor de curent în această iarnă, mai ales dacă vremea rece agravează stocurile de gaze naturale deja excepțional de scăzute din regiune, potrivit Goldman Sachs, informează Bloomberg.

În timp ce prețurile mai mari ale gazului pot declanșa ajustări ale ofertei și cererii pentru a compensa piața strânsă, acestea sunt în mare parte deja evaluate, au declarat analiștii Goldman, inclusiv Samantha Dart, într-o notă. Ca urmare, o iarnă mai rece decât media ar însemna că Europa trebuie să concureze cu Asia pentru aprovizionarea cu gaz natural lichefiat, conducând prețurile și mai mari.

Și există un „risc deloc neglijabil” ca GNL direcționat către Europa să nu fie suficient pentru a preveni o epuizare a stocurilor de gaze până la sfârșitul iernii, mai ales dacă vremea este rece atât în ​​Europa, cât și în Asia, au spus analiștii.

„În cadrul unui astfel de rezultat, singurul mecanism de echilibrare ar fi o creștere semnificativă suplimentară a prețurilor la gaze și energie electrică în Europa, care reflectă nevoia de a distruge cererea, cu reducerea cererii de energie în sectorul industrial prin întreruperi de curent”, au spus aceștia.

Acest scenariu al băncii se adaugă la îngrijorările tot mai mari cu privire la o criză energetică în Europa, la fel când economiile când își revin după pandemie.

Prețurile la energie bat zilnic recorduri. Rezervele de gaze și cărbune sunt cu mult sub normal cu săptămâni înainte de începerea sezonului de încălzire, în timp ce rezervele limitate de gaz din Rusia, producția mai scăzută din Marea Nordului și concurența cu Asia pentru GNL alimentează, de asemenea, cursa. În plus, un incendiu a închis miercuri un cablu submarin de electricitate cheie între Regatul Unit și Franța, agravând criza energetică a Marii Britanii.

„Dacă aveți o iarnă blândă, putem naviga bine”, a spus Arran Train, directorul general al Energy24, afacerea de tranzacționare a PX Group, care se ocupă de peste 30% din aprovizionarea cu gaz a Regatului Unit.

„Iarna începe cu adevărat după Crăciun. Puteți folosi mult gaz în al patrulea trimestru, dar prețurile în Asia se pot schimba și puteți obține sau nu GNL.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.