Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment sumbru lansat un bancher de top: 'Recuperarea economiei globale s-ar putea să dezamăgească'

caleaeuropeana.ro
saracie

Represaliile lansate de China asupra sectorului tech şi faptul că cetăţenii americani ar putea să economisească mai mult decât vor cheltui reprezintă doi factori egali de risc pentru revenirea economiei mondiale, spune Ruchir Sharma, şeful diviziei de pieţe emergente la Morgan Stanley, arată Mediafax.

„Mă îngrijorează faptul că există un consens foarte puternic potrivit căruia trebuie să ne pregătim pentru un boom economic major – estimările de creştere sunt încă în plin efect. 'Ce ar putea merge prost?' este întrebarea care mă deranjează, iar piaţa bondurilor începe să îşi pună aceeaşi problemă. Sunt doi factori pe care trebuie să îi luăm acum în calcul” spune Sharma, conform Bloomberg.

Un prim aspect constă în măsurile aplicate de a doua economie a planetei împotriva marilor companii tech. Sectorul digital reprezintă în prezent circa 40% din economia Chinei, de la aproximativ 10% în urmă cu un deceniu. Astfel, susţine Sharma, restricţiile lansate asupra sectorului tech ar putea avea un impact semnificativ pentru creşterea economiei mondiale.

Între timp, oamenii din Statele Unite se aşteaptă ca ritmul cheltuielilor fiscale să scadă, însă „toată lumea este de acord că peisajul reprezentat de consumatori se află în stare bună şi va putea să se îmbunătăţească”,

Un oficial de top al băncii centrale americane spune că varianta Delta a coronavirusului reprezintă o ameninţare pentru recuperarea economiei globale.

„Problema este că, atunci când arunci o privire peste ultima perioadă când consumatorii au avut de-a face cu o asemenea situaţie, adică după al Doilea Război Mondial, ei au ajuns să economisească mai mult decât au cheltuit. Ce se va întâmpla dacă oamenii vor decide să economisească tot mai mult? În acelaşi timp, există o mulţime de consumatori speriaţi de criza din 2008.”

Sharma adaugă că recuperarea globală ar putea fi alimentată momentan de campaniile de vaccinare ale pieţelor emergente, însă există riscul ca apogeul revenirii economice să fie atins mult mai devreme decât se aşteptau iniţial analiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.