Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment TERIFIANT despre Statul Islamic: Iranul are informații că se pregătește crearea unui califat în alte țări

califat

Ministrul iranian al informaţiilor, Mahmud Alawi, a avertizat marţi că gruparea teroristă Statul Islamic (SI) ar putea încerca să-şi creeze un nou califat în Afganistan, Pakistan sau în alte state din Asia Centrală, informează agenţia EFE.

'După înfrângerile suferite în Siria şi Irak şi pierderea teritoriilor şi controlului acolo, SI încearcă acum să cucerească teritorii în Afganistan, Pakistan şi Asia Centrală pentru a-şi reînvia aşa-numitul califat', a spus oficialul iranian la o conferinţă pe teme de securitate desfăşurată la Teheran, scrie agerpres.ro.

Citește și: Neașteptat! Hagi are, la Viitorul, un jucător mai BOGAT decât el! Cine este fotbalistul și ce afacere are familia sa

El a susţinut totodată că, deşi jihadiştii au suferit înfrângeri importante, 'este necesar să rămânem vigilenţi pentru a evita renaşterea lor'.

La rândul său, un responsabil al guvernului afgan, Feiz Mohamad Ozmani, a afirmat la aceeaşi conferinţă că aproximativ 6.000 de membri ai SI ar putea ajunge în Afganistan după fuga lor din Siria.

Citește și: MAI face un apel pentru polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop! Solicitarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne

Premierul irakian Haider Al-Abadi a anunţat sâmbătă victoria totală împotriva Statului Islamic, care ameninţa în 2014 existenţa chiar a statului irakian, de la care cucerise o treime din teritoriu. În acelaşi an, gruparea ultraradicală a proclamat un ''califat'' la graniţa dintre Irak şi Siria, în prezent fragmentată.

În Siria, Statul Islamic nu mai există acum decât în enclave într-o zonă din estul ţării, la graniţa cu Irakul, precum şi în centrul şi în sudul Siriei.

Citește și: Gabriela Firea a fost „UMBRA” lui Mugur Isărescu! Ce funcții a avut actualul primar al Capitalei pe vremea când șeful BNR era prim-ministru .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.