Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment verbal pentru organizatorul unei manifestări electorale la Alba Iulia

Inquam Photos / Raul Ştef
alba iulia

Organizatorul manifestării publice organizate marţi la Alba Iulia cu participarea a peste 100 de persoane, purtând însemnele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), a fost avertizat verbal de către Jandarmerie.

Reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba au precizat pentru AGERPRES că a fost identificat organizatorul manifestării, acesta fiind avertizat verbal.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în contextul stării de alertă, este permisă organizarea de adunări publice cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane şi cu respectarea anumitor măsuri - purtarea obligatorie a măştii de protecţie şi a păstrării distanţării fizice. În cazul de la Alba Iulia, numărul participanţilor a fost mai mare de 100 şi, ca atare, organizatorul a fost sancţionat cu avertisment verbal.

Totodată, jandarmii au legitimat şi identificat şi participanţi. Mulţi dintre cei care nu purtau mască de protecţie au prezentat însă o adeverinţă de la medic prin care se atesta că ar suferi de anumite boli şi că, în consecinţă, nu ar fi obligaţi să aibă mască de protecţie, au mai precizat cei de la Jandarmerie.

De Ziua Naţională, membri şi simpatizanţi ai AUR veniţi din întreaga ţară au fost prezenţi pentru câteva ore la Alba Iulia.

"Azi, la Alba Iulia, în ciuda frigului, în ciuda restricţiilor, în ciuda tuturor, arătăm că noi suntem români şi că vom lupta pentru libertatea, suveranitatea şi independenţa noastră", le-a spus celor prezenţi liderul AUR, George Simion. El a afirmat că este Ziua Naţională şi că nimeni nu poate să-i împiedice să fie la Alba Iulia de 1 Decembrie.

Manifestanţii au purtat steaguri tricolore, steaguri cu însemnele AUR, fulare tricolore, dar şi căciuli cu însemne electorale. Unii au purtat mască de protecţie, iar alţii nu. De altfel, unii participanţi au strigat că s-au "săturat de mască". De asemenea, nu s-a respectat permanent distanţarea fizică de către toţi cei prezenţi.

Autorităţile au decis prelungirea carantinei în Alba Iulia pentru 7 zile, după ce oraşul s-a aflat în carantina instituită pentru 14 zile până luni noapte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.