Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul experților - Care sunt țintele controalelor în forță ale ANAF

anaf cristal

Experții companiei de consultanță financiară EY România au remarcat că firmele din domenii ca retail, energie, imobiliare și chiar societățile de stat sunt vizate cu precădere de inspecțiile și controalele Fiscului, pentru motive ca productivitatea, cheltuielile salariale sau rambursările de TVA, scrie Mediafax.

„Codul de procedură fiscală nu prevede criterii clare de risc după care s-ar putea ghida inspectorii când declanșează controale, dar în ultima perioadă am remarcat unele elemente comune în notificările transmise către companiile vizate”, au explicat, în cadrul unui seminar de specialitate, reprezentanții EY România.

Ce funcție importantă și ce salariu are soția dușmanului de moarte al lui Liviu Dragnea

De exemplu, notificările Fiscului au vizat elemente ca productivitatea muncii, gradul de îndatorare, unele neconcordanțe în raportările din Declarația 394 (n.n. - Formularul informativ privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional) sau sumele cerute ca rambursare de TVA. Au mai fost vizate cheltuielile de personal - în raport cu numărul de angajați - și sumele reprezentând obligații fiscale pe care contribuabilul nu le-a contestat, deși avea această posibilitate.

Potrivit experților EY România, controalele Fiscului au țintit firme mari din domenii ca retail, servicii financiare (bănci, asigurări, sectorul bancar fiind chiar „vedeta” anului 2017), energie (în special electricitate și gaze naturale), dar și dezvoltatori imobiliari, societăți de asset management (administratorii unor fonduri de investiții) și chiar societățile mari cu capital de stat.

Au mai fost vizate, de asemenea, firme cu foarte mulți angajați/colaboratori și o dispersie largă în teritoriu, cum sunt cele de curierat sau din domeniul farma, arată experții citați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.