Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul FACIAS, ignorat de guvernanți - PNRR la un pas de colaps

FACIAS
FACIAS

România întâmpină mari probleme în ceea ce privește a doua tranșă de plată din PNRR, aflată în acest moment mult în întârziere. FACIAS a avertizat în privința acestui lucru încă de anul trecut, arătând că vor fi multiple jaloane cu probleme.

Potrivit informațiilor obținute de FACIAS, Comisia Europeană a solicitat explicații suplimentare pe aproape jumătate dintre jaloanele aferente tranșei doi de plată. Astfel, au fost solicitate clarificări pentru 23 de jaloane și ținte din PNRR, din totalul de 51 câte au făcut obiectul evaluării.

Pe lista jaloanelor problematice se numără și jalonul privind 430, intrarea în vigoare a legii privind protecția denunțătorilor, dar și jalonul 114 referitor la intrarea în vigoare a legii privind decarbonizarea prin care se adoptă calendarul de eliminare treptată a cărbunelui/lignitului.

România a solicitat prelungirea termenului pentru evaluarea celei de-a doua tranșe din PNRR, care ar fi trebuit să fie avizată de către Comisia Europeană până la data de 15 februarie.

Termenul suplimentar de evaluare a cererii de plată este de două luni, astfel încât ne apropiem cu pași repezi de momentul-cheie pentru această fază din PNRR. Dacă o parte dintre țintele și jaloanele prevăzute ar putea primi aviz favorabil până la jumătatea lunii aprilie, specialiștii avertizează că altele sunt imposibil de îndeplinit, iar ratarea completă a unor obiective poate echivala cu pierderea parțială sau totală a celor 3.2 miliarde de euro, aferente cererii numărul 2 de plată din PNRR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.