Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENTUL Germaniei: Ne temem de o escaladare Rusia - Europa

rusia ue

Ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, şi-a exprimat temerea în legătură cu ''o escaladare'' a tensiunilor Est-Vest o dată cu întărirea arsenalului nuclear rus, criticile şefului diplomaţiei germane la adresa Moscovei alăturându-se celor ale NATO şi ale Statelor Unite ale Americii, potrivit unui interviu publicat miercuri, relatează AFP.

Chiar dacă Războiul Rece s-a încheiat acum 25 de ani, ''vechile reflexe ale acelei epoci există încă'', a declarat, cu regret, Steinmeier pe site-ul revistei germane Der Spiegel, făcând apel ''să nu se cedeze în faţa unor astfel de reflexe'' şi să se evite ''precipitarea într-o escaladare a vorbelor, apoi a actelor''.

Anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin privind desfăşurarea în acest an a peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale ''este inutil şi nu contribuie la stabilitate şi la destindere în Europa'', a insistat Steinmeier.

''Trebuie să evităm ca tot ceea ce noi am construit după căderea Zidului Berlinului în Europa noastră pacificată, cu atâtea eforturi şi migală, să fie distrus în foarte scurt timp după izbucnirea crizei din Ucraina'', a mai spus ministrul german.

Încă de marţi, NATO a calificat drept ''periculoasă'' decizia rusă, luată ca răspuns la proiectul american de instalare a unor arme grele în Europa de Est, în timp ce secretarul de stat american John Kerry şi-a exprimat temerea în legătură cu o întoarcere la Războiul Rece.

Moscova a replicat miercuri dimineaţa, prin intermediul lui Iuri Uşakov, consilier al Kremlinului, dând asigurări că Rusia se opune ''în principiu'' oricărei noi curse a înarmărilor cu SUA şi se limitează ''la a reacţiona la potenţiale ameninţări, dar fără a merge mai departe'', scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.