Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul lui Ciolacu: 'Cum poate conduce un prim-ministru fără a primi informații secrete? Cine îi mai dă legal informații?'

Facebook
marcel ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a dezbătut, duminică seara, la RTV, situația din SUA a premierului României, Florin Cîțu, și a afirmat că potrivit legilor aflate în vigoarea acesta nu ar mai trebui să primească note secrete din partea serviciilor.

„Categoric vom depune o motiune de cenzura. Partidele au un statut ce trebuie respectat. Stiu ca atat in PSD, cat si PNL persoanele condamnate nu au ce cauta. Ce facem cu fara penali in functii publice?

E vorba doar de penali reabilitati? Sau si cei nereabilitati? Noi vorbim de primul ministru al Romaniei. Stiu ca domnul Dragnea nu a putut la un moment dat sa ocupe o astfel de functie pentru ca avea o condamnare cu suspendare.

Sunt legi conexe. Atata timp cat ai avut o condamnare penala nu esti indeptatit sa primesti informatii secrete. Nu ai dreptul sa fii informat, reabilitat sau nereabilitat. Cum conduce un prim ministru fara informatii secrete? Cine ii mai transmite informatii secrete in baza legii?”, a susținut Ciolacu.

Pe parte economică Ciolacu a afirmat că, în opinia sa, pe fondul creșterii facturilor la utilitățile energetice și a carburantului, prețul alimentelor va crește.

„Avem si exercitiul financiar viitor si cred ca nici nu au deschis corespondența. Asta e diferența dintre un guvern precum cel din Grecia, au avut o criza lungita pe ani de zile si un guvern ineficient. Toate veniturile sunt inghetate. Avem inflatie de 5 la suta, avem cresteri generale la energie. Totul se va duce in pretul alimentelor. Veti vedea.

Aici ne-a dus o gestionare a statului roman. Ne aflam aici pentru ca toate resursele guvernamentale sunt folosite acum pe o lupta interna a unui partid. Totul se foloseste acum pe lupta dintre cei doi, Ludovic Orban si domnul Citu. Toata resursa umana e folosita....

Cel care a creat aceasta situatie, domnul presedinte Iohannis ar trebui sa intervina, pentru ca ce crredeti? Ca strainii nu primesc revista presei? Noi suntem acum un stat vulnerabil. Sa se intervina de catre cine a produs aceasta situatie si sa regleze lucrurile”, a explicat Ciolacu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.