Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul lui SRS: cine pierde în dezbaterea electorală Ponta vs Iohannis

sorin rosca stanescu srs

În aceste zile se duce un război mediatic între Victor Ponta și Klaus Iohannis, pentru organizarea dezbaterii prezidențiale. Din închisoare, Sorin Roșca Stănescu susține că în această bătălie, pierzător va fi cel care va ceda inițiativa organizatorică.

”Sa recapitulam! Chiar la debutul campaniei electorale, Klaus Iohannis i-a adresat o invitatie lui Victor Ponta de a organiza mai multe dezbateri asupra principalelor teme de interes public. Victor Ponta nu a raspuns. Exista o explicatie. Si anume ca invitatia nu a fost adresata tuturor candidatilor. Oricand, liderul PSD poate invoca un argument, tinand de eleganta si de etica.

In schimb, la debutul celei de-a doua faze electorale, Victor Ponta a fost cel care a lansat o propunere. De a juca acest meci, atat de asteptat de populatie, in patru locatii diferite. In patru televiziuni de stiri. Despre care se spune ca sunt repartizate astfel: doua, Antena 3 si Romania TV, favorabile candidatului socialist. Alte doua, Realitatea TV si B1 TV, favorabile candidatului liberal. Pana in acest moment, Klaus Iohannis nu a raspuns. Decat lansand, la randul sau, o contrapropunere”, explică fostul senator al PNL.

Contrapropunerea lui Klaus Iohannis isi are si ea logica ei. El ar dori sa raspunda invitatiei adresate de timisoreni, care au decis sa organizeze o singura dezbatere, la care sa aiba acces intreaga presa.

In acelasi timp, oferta lui Klaus Iohannis are dezavantajul ca va fi initiat o singura dezbatere. Si nu patru. Si va putea iesi un talmes-balmes din programele prezidentiale ale celor doi, pe care acestia nu vor avea timpul fizic sa le explice. Pe de alta parte, liderii ACL nu au explicat cum va fi moderata dezbaterea. Daca in varianta Ponta stim cam care sunt moderatorii celor patru televiziuni de stiri, nu avem nicio idee cine ar putea fi moderatorii Universitatii de Vest din Timisoara

Trece timpul iar cei care vor organiza dezbaterile, indiferent cine vor fi acestia, nu au posibilitatea sa-si defineasca formatele. In aceste conditii, indiferent pentru ce se va opta, exista riscul ca respectivele dezbateri sau respectiva dezbatere sa se dovedeasca a fi de slaba calitate.

Sunt tare curios cine va ceda. Este posibil ca cine va ceda sa iasa nu in pierdere, ci in castig”, susține Sorin Roșca Stănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.