Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul medicilor români: Copiii asimptomatici infectați cu COVID-19 pot rămâne cu sechele pulmonare! Ce spun despre redeschiderea școlilor

CNMR
copii scoala elevi

Copiii infectați cu COVID-19, inclusiv cei asimptomaci, pot rămane cu sechele pulmonare, atrage atenţia medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu.

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu va demara un program de consultații pentru micii pacienți care au trecut prin aceasta boală. Evaluarea constă în consult clinic și spirometrie. La nevoie, investigațiile pot fi extinse cu analize de sânge sau radiografii.

Chiar dacă studiile arată că nu se dezvoltă forme severe ale bolii la copii, medicii spun că acest lucru nu înseamnă ca cei mici sunt feriți de pericole.

Iulia Simina, medic specialist pneumolog în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu spune că pot exista sechele pulmonare inclusiv în cazul copiilor asimptomatici și care apar dupa infecția cu COVID.

Măsură luată pentru prima dată în epoca postbelică: Olanda INTERZICE circulația pe timpul nopții

Medicii spun că cei mici pot prezenta simptome care pot fi trecute ușor cu vederea de către părinți. Oboseala şi episoadele de transpirație sunt câteva simptome care ar trebui să le dea părinților de gândit.

Pentru micii pacienți care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2, Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu oferă consultații gratuite.

Evaluarea va consta în consult clinic și spirometrie, aceste investigații putând fi completate cu analize de sânge și/sau radiografie pulmonară

Odată cu reluarea cursurilor este nevoie ca cei mici să respecte cu strictețe regulile de igienă, mai spun medicii. Altfel, numărul cazurilor ar putea crește odată cu începerea școlii.

Evaluarile gratuite ale copiilor vor începe săptămâna viitoare.

Dr. Iulia Simina: Evaluări post-Covid pentru copii, la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu Dr. Iulia Simina, medic...

Posted by Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu on Tuesday, 19 January 2021

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.