Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENTUL OMS: Continentul African care este total nepregătit pentru o vaccinare în masă anti-COVID-19

AstraZeneca
coronavirus vaccin

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat joi ţările africane să-şi amelioreze rapid capacitatea de a vaccina populaţia împotriva noului coronavirus, avertizând că acest continent este "departe de a fi pregătit" pentru o vaccinare în masă, relatează AFP.

În contextul în care lucrul la dezvoltarea unui vaccin s-a accelerat de la începutul lunii, în urma anunţurilor promiţătoare a mai multor fabricanţi, OMS a făcut apel la Africa să-şi intensifice preparativele, estimând într-un comunicat că este pregătită pentru a vaccina numai 33% din populaţie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

Acest procentaj. evaluat pe baza datelor furnizate de 40 de ţări de pe continent privind o serie de criterii, este pentru moment net inferior obiectivului de 80%, potrivit organizaţiei.

"Planificarea şi pregătirea vor fi decisive pentru această sarcină fără precedent", a declarat directoarea regională a OMS, dr. Matshidiso Moeti, într-o conferinţă de presă online, precizând că obiectivul este de a vaccina 3% dintre africani până în martie 2021 şi 20% până la sfârşitul anului viitor.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

Principalele carenţe privesc lipsa de finanţare şi instrumentele de comunicare cu populaţia, iar pentru a remedia acest lucru "solidaritatea internaţională va fi imperativă", a precizat ea.

OMS evaluează costul vaccinării numai al populaţiilor prioritare din Africa la circa 4,8 miliarde de euro.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

Ţările africane vor putea beneficia de o parte din dispozitivul de achiziţionare şi repartiţie a vaccinurilor COVAX, dar şi de finanţări de la Banca Mondială.

Deşi Africa este net mai puţin afectată decât majoritatea celorlaltor continente de pandemie, cu circa 50.000 de decese înregistrate oficial la 2,1 milioane de cazuri confirmate, continentul se confruntă cu recrudescenţe locale, în special în Africa de Sud şi Maghreb, a subliniat dr. Moeti.

Citește și: Mutare spectaculoasă făcută de Kaufland România, la final de 2020! Până la sfârșitul lunii noiembrie, toți angajații vor primi acest bonus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.