Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENTUL specialiștilor: Iată cât de PERICULOS e pepenele verde

Medicii recomandă spălarea cu mare atenţie a pepenilor verzi înainte de consum. Specialiştii explică de ce vara este sezonul enterocolitelor şi toxinfecţiilor alimentare.

În zilele caniculare de vara, pepenele este o solutie minunata de a-ti servi invitatii cu ceva rapid, racoritor si gustos. Poti prepara o salata de fructe sau poti pur si simplu sa racesti bine pepenele si sa-l servesti ca atare.

Mare atenţie, însă! Pepenii verzi cresc pe pământ, iar automat toate bacteriile şi microbii ajung pe coajă. Medicii sunt de părere că în momentul în care nu spălăm coaja pepenelui verde există un risc uriaş să ne îmbolnăvim cu E. coli, Hepatita A sau Rotavirus.

„Pepenele verde trebuie spălat înainte să fie pus la rece. Putem să contaminăm cu microbi toate alimentele din frigider. Exista posibilitatea ca toate bacteriile să ajungă şi pe mâinile noastre, iar astfel riscăm să băgăm în gură microbii care ne pot îmbolnăvi. Vara este sezonul enterocolitelor şi toxinfecţiilor alimentare", a spus medical primar Cosmin Munteanu pentru adevarul.ro.

Hepatita A se poate transmite prin contact direct cu microbii şi mai este numită şi boala mâinilor murdare. Apare din cauza consumului de apă şi alimente contaminate. Cei mai predispuşi îmbolnăvirii sunt copiii şi persoanele care petrec mai mult timp în colectivitate şi mănâncă pe fugă. Afectează ficatul şi pot apărea dureri de stomac, febră, oboseală sau îngălbenirea pielii şi a ochilor.

E. coli poate cauza infecţii serioase şi pot apărea următoare simptome: crampe severe la stomac, greaţă sau vărsături.

Rotavirus este extreme de contagios şi este cea mai frecventă cauză a spitalizărilor cauzate de diaree şi vărsături la copii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.