Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul TERIFIANT lansat de Germania: 'Atacurile ne arată cât de mare este pericolul ca terorismul internațional să-și consolideze din nou pozițiile'

europarl.europa.eu
Heiko Maas

Atacurile din apropierea aeroportului din Kabul indică amenințarea încă ridicată a terorismului internațional sporit, deci este necesar să se acorde sprijin Afganistanului pentru a preveni statul islamic și alte grupuri să umple vidul care a apărut în țară. Aceste declarații au fost făcute duminică de ministrul german de Externe, Heiko Maas.

„Atacurile teroriste de pe aeroportul din Kabul ne arată cât de mare este pericolul ca terorismul internațional să-și consolideze din nou pozițiile. A apărut un vid politic-militar, unde ISIS și alți teroriști se grăbesc acum cu o viteză terifiantă", a spus el. Maas a subliniat că în Afganistan sunt încă mulți oameni care așteaptă să părăsească țara.

"Situația este extrem de instabilă și periculoasă", a declarat ministrul.

"Nu numai afganii, ci și statele vecine se confruntă cu provocări ca urmare a acestei dezvoltări de evenimente care cu greu pot fi depășite singure. Mă deplasez în regiune pentru a clarifica faptul că eforturile Germaniei nu se încheie odată cu finalizarea unei misiuni de evacuare militară”, a asigurat Maas. El a reamintit că unele țări din regiune au ajutat Germania să scoată cetățeni germani din Afganistan.

Ministrul a numit restaurarea funcționării aeroportului Kabul pentru aeronavele civile una dintre sarcinile comunității internaționale. "Și aceasta include și o politică internațională coordonată față de mișcarea talibană. Este în interesul nostru să nu permitem colapsului din Afganistan să destabilizeze întreaga regiune", a subliniat ministrul german.

Heiko Maas urmează să efectueze o vizită în Turcia, Uzbekistan, Tadjikistan, Pakistan și Qatar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.