Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul unui director JPMorgan cu privire la criza bancară care lovește SUA: First Republic Bank poate provoca un efect de domino

americanbanker.com
First Republic Bank

Un director de la JP Morgan Asset Management nu este sigur cum „vor funcționa” băncile regionale din Statele Unite atunci când programele de creditare de urgență ale Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) și Federal Home Loan Banks (FHLB) expiră, avertizând că posibilul colaps al First Republic Bank poate provoca un efect de domino, conform cointelegraph.com.

Bob Michele, directorul de investiții al JP Morgan Asset Management, a declarat că impactul problemelor de lichiditate ale First Republic Bank cauzate de ieșirile semnificative de depozite nu se „limitează doar” la bancă însăși, ci ar putea afecta întreaga industrie bancară.

Michele a subliniat că acesta nu este un incident izolat când a fost întrebat dacă vede asta ca o „problemă a First Republic Bank sau o problemă bancară”. El a declarat:

„Ei bine, cred că le avem pe amândouă, cred că este oarecum naiv să spunem că acest lucru se limitează doar la First Republic Bank.”

El a adăugat că problemele de lichiditate cu care se confruntă First Republic Bank „nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”, deoarece sectorul bancar este „industria capitalizată cea mai puternic reglementată de pe planetă”.

Michele consideră că trebuie să existe „progres continuu către un fel de soluție” pentru ca impactul căderii băncii First Republic Bank să fie limitat sau „limitat” și împiedicat să se răspândească în întregul sistem financiar.

El a adăugat că soldurile depozitelor „majorității oamenilor” sunt acum chiar mai mici decât înainte de începutul pandemiei de COVID-19.

Michele consideră că este nevoie urgentă de o rezoluție, deoarece băncile regionale sunt „foarte dependente” de FDIC și FHLB.

„Cred că băncile regionale sunt foarte dependente de FDIC, sunt foarte dependente de banca federală pentru împrumuturi pentru locuințe pentru a obține numerar suplimentar; nu știm cum vor funcționa când aceste două programe vor expira.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.