Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul unui medic pentru români: Infecția COVID nu se tratează cu antibiotice

MedicHub
Antibiotice

Medicul Egri Eduard îi avertizează pe românii care folosesc antibiotice fără recomandarea specialistului: infecția COVID și virozele, chiar dacă au forme mai severe, nu se tratează cu antibiotice, anunță Mediafax.

Utilizarea antibioticelor în plin sezon de viroze și COVID reprezintă un pericol pentru pacienți. De asemenea, antibioticele nu se folosesc la tratamentul virozelelor intestinale, al febrei, al durerilor în gât și al secrețiilor nazale, spune medicul Egri Eduard.

„Nu se administrează antibiotice la indicația rudelor, vecinilor, forumurilor etc. Sumetrolimul, Epitrimul sau Biseptolul sunt antibiotice. Nu există antibiotice "tari" sau "slabe", diferă doar spectru de acțiune”, mai arată Egri Eduard.

Din cauza utilizării frecvente a medicamentelor, microbii rezistă din ce în ce mai mult la tratamentele cu antibiotice, în special în România.

Concluzia medicului este că atunci când sunt administrate corect, antibioticele salvează vieți, iar când sunt utilizate gresit viețile unei întregi generații vor fi puse în mare pericol de către microbi care au devenit extrem de rezistenți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.