Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul unui reputat medic: Spitalizările copiiilor la psihiatrie au explodat în pandemie

F. P.
pedofili

Invitată luni la France Inter, Angèle Consoli, psihiatru pentru copii și membru al Consiliului științific francez, a declarat că spitalizările tinerilor sub 15 ani din motive psihiatrice au „crescut cu 80%” de la începutul epidemiei de coronavirus, notează backnews.ro.

Spitalizările tinerilor sub 15 ani din motive psihiatrice au crescut cu „80%”, a declarat Angèle Consoli, psihiatru pentru copii și membru al Consiliului științific. O reuniune urmează să aibă loc la Matignon, cu prim-ministrul Jean Castex și ministrul sănătății, Olivier Véran, dedicată problemelor sănătății mintale a francezilor în lumina epidemiei de coronavirus.

De asemenea, medicul indică o tendință marcată de depresie la copiii cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani. Angèle Consoli se bazează pe „feedback-ul din teren, de la toți colegii, care arată o cerere de îngrijire (urmărire) a gândurilor suicidare și a crizelor suicidare” și „simptome depresive” ale celor mai tineri, legate de contextul actual de sănătate.

„În domeniul copilăriei timpurii, există vigilență, am văzut o creștere a numărului de consultații pentru întârzieri de limbaj, pentru tulburări de somn și conflicte intra-familiale” în rândul celor cu vârsta de 0-3 ani, avertizează psihiatrul. Specialistul menționează o listă de semne care ar trebui să alerteze părinții: iritabilitate, plâns, schimbare bruscă de comportament etc. Ea indică faptul că „unul dintre răspunsurile” de furnizat poate fi „proiectarea în viitor”.

„Criza Covid nu face decât să agraveze tensiunile din sistemul spitalicesc”, explică Angèle Consoli. „Preocupările (guvernului) pentru sănătatea mintală sunt puternice”, asigură medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.