Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismenul venit de la Washington. Republica Moldova și Georgia sunt în pericol și Statele Unite ar trebui să fie atente la ce se întâmplă în cele două țări

Agerpres
Lloyd austin Anthony blinken

Republica Moldova sunt pericol și Statele Unite ar trebui să fie atente la ce se întâmplă în cele două țări. Declarația a fost făcută de secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken, în cadrul unei ședințe a Comitetululi pentru Credite al Senatului de la Washington, citat de apsny.ge.

Potrivit lui, Statele Unite colaborează îndeaproape cu Republica Moldova și Georgia.

”Vă împărtășesc îngrijorarea cu privire la situația vulnerabilă din Georgia și Moldova. Avem o cooperare foarte strînsă cu ei. Am fost în Moldova acum cîteva săptămîni. Și secretarul nostru pentru populație, refugiați și migrație a fost acolo. Am alocat alte 100 de milioane de dolari pentru a sprijini Moldova sub egida conferinței Germaniei” le-a spus Blinken senatorilor.

El a vorbit despre eforturile de integrare a sistemelor energetice ale R. Moldova și Ucrainei cu Europa, menționând că au fost înregistrate succese, dar mai este mult de muncă în acest sens. Secretarul de Stat al SUA a mai vorbit și despre eforturile depuse de Chișinău în găzduirea refugiaților ucraineni.

”Trebuie să asigurăm disponibilitatea agențiilor ONU pentru fluxurile potențial mari de refugiați în R. Moldova. Ei au acceptat deja mulți oameni, aceasta este o țară mică. Există și probleme referitoare la Georgia despre care pot vorbi, dar ați pus accentul corect. Trebuie să fim atenți la Georgia și R. Moldova, ele sînt în pericol. Am văzut cîteva cazuri în R. Moldova și Transnistria și urmărim foarte atent acest lucru” a conchis oficialul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.